Política

política

El jutge de Tsunami també prorroga la causa la vigília del debat de l’amnistia

El jutge de l’Audiència Nacional, Manuel García Castellón, també ha decidit prorrogar sis mesos la causa oberta per terrorisme contra el moviment de desobediència civil Tsunami Democràtic en què situa com a màxims responsables a l’expresident Carles Puigdemont i a la secretària general d’ERC, Marta Rovira, ambdós exiliats a Bèlgica i Suïssa. Ho fa el mateix dia que el jutge d’instrucció 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, prorroga el seu cas Volhov sobre una suposada conspiració de Puigdemont i el seu entorn amb el govern rus de Putin durant el procés independentista. Ambdós prorroguen les investigacions la vigília que torni al Congrés la llei d’amnistia –cal recordar que Junts i ERC però també el PSOE consideren que García Castellón va reactivar al novembre passat la causa contra Tsunami afegint l’acusació de terrorisme amb l’objectiu que Puigdemont i Rovira no es puguin beneficiar de la futura amnistia.

En la interlocutòria García Castellón referma que Puigdemont, Rovira i una desena més d’acusats han de ser jutjats per terrorisme perquè van crear una estructura estable i organitzada per “subvertir l’ordre constitucional”, desestabilitzar econòmicament i políticament l’Estat i alterar greument l’ordre públic per mitjà de les mobilitzacions massives, segons informa ACN. Cal recordar que, si bé la Fiscalia de l’Estat rebutja la imputació de terrorisme per a mobilitzacions que considera , com a màxim, causants de desordres públics, García Castellón intenta sostenir l’acusació de terrorisme contra Tsunami imputant-li la mort accidental per infart d’un ciutadà francès a l’aeroport del Prat el dia de la massiva protesta ciutadana a la Terminal 1 convocada pel moviment. La intenció de fer declarar al jutjat als familiars del ciutadà francès és un dels motius que addueix el magistrat per prorrogar sis mesos més la causa. García Castellón també justifica la pròrroga per demanar novament a Suïssa col·laboració per conèixer el finançament de Tsunami –el govern suís va denegar-li una primera petició en considerar que Tsunami no pot ser classificat com una organització terrorista. Per altra banda, en la nova interlocutòria, el magistrat apunta a Òmnium Cultural en considerar rellevant constatar que “es fa referència que Òmnium informarà directament al president Puigdemont podent-se considerar en base a la informació facilitada per la Guàrdia Civil que tant aquesta fundació com el sr. Puigdemont podrien haver participat en l’aparició de l’organització, extrems que caldrà aclarir en la investigació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres