Política

Iran

Narges Mohammadi acaba la vaga de fam després de ser examinada a l’hospital

La Nobel de la Pau iraniana va iniciar la protesta dilluns perquè les autoritats li negaven anar al centre sanitari sense el vel islàmic

L’activista assegura que hi va anar sense l’hijab obligatori

La premi Nobel de la pau iraniana Narges Mohammadi, empresonada a la presó d’Evin de Teheran, ha suspès la vaga de fam que va iniciar fa tres dies per exigir ser examinada dimecres en un hospital sense dur el vel, obligatori per a les dones al país.

“Després de ser transferida a l’hospital sense portar l’hijab obligatori i tornar al pavelló femení [de la presó], he acabat la meva vaga de fam”, ha explicat l’activista en un comunicat difós aquest dijous.

Mohammadi, que va patir un infart de miocardi a la presó, va iniciar dilluns la protesta per protestar per la falta d’atenció mèdica a la presó i pel fet que se li denegués anar a un hospital perquè rebutjava utilitzar el vel islàmic.

Les autoritats iranianes van assegurar dimecres que Mohammadi havia estat traslladada a un hospital per ser sotmesa a proves pulmonars i cardíaques seguint les “regulacions i protocols”. La periodista iraniana ha assegurat que va anar a l’hospital des de la presó “sense dur el vel forçós, amb un abric i un faldilla”. “Si la República Islàmica considera que no utilitzar el vel està d’acord amb les regulacions i protocols, aleshores sens dubte hauria de ser igual per a totes les dones iranianes”, ha apuntat.

L’activista ha relatat que el seu trasllat es va fer sota “estrictes condicions” i que des de la seva arribada al pàrquing de l’hospital fins a la consulta del doctor ha estat envoltada en tot moment per efectius de les forces de seguretat. A més, ha denunciat que no la van deixar parlar amb el seu advocat i que familiars seus que s’havien apropat al centre sanitari van ser identificats i amenaçats amb ser detinguts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]