Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Bulgària enviarà míssils defectuosos perquè Ucraïna els repari i els utilitzi

Es tracta d’un nombre no especificat de míssils de defensa antiaèria S-300 de procedència soviètica

La Comissió de Defensa del Parlament de Bulgària ha aprovat aquest dimarts donar a Ucraïna un nombre no especificat de míssils defectuosos de defensa antiaèria S-300, de producció soviètica, perquè siguin reparats i usats per aquest país en el seu defensa contra l’agressió russa.

La proposta ha de ser encara aprovada pel ple, on tenen majoria els dos partits del Govern i un de l’oposició, tots europeistes, que l’han plantejat.

El ministre de Defensa, Todor Tagarev, va explicar que no es donaran bateries completes sinó només míssils que fan servir aquest sistema i que no estan en condicions tècniques de ser utilitzats ni reparats amb els mitjans de què disposa Bulgària.

El president de la Comissió de Defensa, Hristo Gadzev, va precisar davant els mitjans que aquesta donació no disminueix la capacitat de defensa antiaèria de Bulgària i que ja fa anys es va intentar sense èxit reparar els míssils.

Segons Gadzev, Ucraïna sí que té la capacitat tècnica perquè els míssils tornin a ser operatius.

Bulgària, membre en l’OTAN des de 2004, compta principalment amb armament soviètic per a la protecció del seu espai aeri.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia