Política

PALAMÓS

L’alcalde, copilot del cotxe policial multat i conduït per un altre regidor

L’alcalde de Palamós, Lluís Puig, va assumir ahir que acompanyava com a copilot el seu regidor Alfons Bartolomé el dia que un radar del Servei Català de Trànsit els va captar a bord d’un vehicle camuflat de la policia de Palamós multat per excés de velocitat ara fa dos anys a Castell-Platja d’Aro. Arran del procés judicial, la fotografia del vehicle ha estat despixelada i s’hi aprecien els dos rostres. En una roda de premsa feta a la biblioteca Lluís Barceló i Bou, l’alcalde Puig va reconèixer que, “de manera difusa però sense cap mena de dubte, en aquesta imatge es pot identificar el conductor”, Bartolomé, i l’alcalde va anunciar que el regidor li ha assegurat que assumirà el cost de la multa i els retards. Puig va insistir que tenia “molt clar” que no era el conductor perquè mai ha conduït cap vehicle, i va argumentar que, en la seva agenda, que no recorda, no hi figurava cap desplaçament aquell dia. Entre altres qüestions, també va manifestar que, arran dels fets, s’han millorat “les qüestions d’ús de vehicles dins l’Ajuntament” i que “ara no es podria repetir aquesta situació”. I va anunciar que ha obert tràmits per defensar-se d’un procés penal: “Els meus advocats m’han recomanat que sigui prudent a l’hora de fer cap declaració.”

Sobre el procediment que s’ha seguit, Puig va dir que qui l’ha liderat és el cap de la policia local, amb “tota” la seva “confiança”. Però va matisar que serà el mateix inspector qui haurà d’explicar què s’ha fet per la via judicial. Precisament, en el marc d’aquest procés, el jutge ha autoritzat eliminar la pixelació de la fotografia del radar i ha permès identificar-ne els rostres.

Dos agents expedientats

Puig va voler desvincular els fets dels expedients disciplinaris a dos agents, un dels quals delegat del sindicat CSIF, que posaven en dubte que s’haguessin fet tots els possibles per esbrinar la veritat. El sindicat ha demanat que s’aturin els expedients, esclarir responsabilitats en el cos i la dimissió de l’alcalde. Les reaccions no s’han fet esperar: la portaveu del principal grup de l’oposició municipal, Teresa Ferrés, de Som-hi, igual que Raimon Trujillo i Vox, en el ple, reclamen la dimissió de Puig i l’acusen d’haver mentit durant dos anys.

http://www.elpuntavui.cat/punt-divers/article/4-divers/2336274-l-alcalde-de-palamos-copilot-del-cotxe-policial-multat-i-conduit-per-un-regidor.html

2336274



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les
Isidre Pineda i Moncusí
Alcalde de Caldes de Montbui (ERC)

“No hi ha hagut mai una aposta pel termalisme català”

Caldes de Montbui
Salvador Vergés
Candidat de Junts per Girona

“Sovint hem governat més nosaltres que el mateix govern”

política

Molts ous en una cistella

Argelers
Alejandro Fernández
Candidat del PP

“És evident que Illa prioritza un acord amb el separatisme”

Barcelona
política

Violència de gènere, prioritat

Barcelona
Sud-àfrica

Aproven la llei contra els delictes d’odi

Barcelona
guerra a Gaza

Acaben sense acord les negociacions per una treva a Gaza

Barcelona

La CUP vol garantir l’atenció en català a la sanitat i als serveis públics

TORROELLA DE MONTGRÍ