Política

El PSC nega que la reunió de Puigdemont amb Díaz els comprometi en res

La portaveu Èlia Tortolero assegura que els socialistes negocien amb discreció i “fan més del què expliquen”

La portaveu del PSC, Èlia Tortolero, ha assegurat que la reunió d’aquest dilluns entre la vicepresidenta espanyola en funcions Yolanda Díaz, líder de Sumar, i l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, “és una iniciativa de Sumar” que “no compromet els socialistes en res”. Ho ha dit en roda de premsa mentre a Brussel·les es troben Puigdemont i Díaz acompanyats de l’eurodiputat i exconseller de la Generalitat Toni Comín i de l’exdiputat dels comuns al Congrés Jaume Asens, designat per Sumar per negociar amb l’independentisme.

Tortolero, com recull l’ACN, ha expressat respecte per la decisió de Sumar i ha defensat “el camí del diàleg i el marc de la Constitució” a l’hora d’arribar a pactes amb la resta de formacions per tal d’investir el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, com a president del govern espanyol. “Seran els dos pilars bàsics”, ha insistit. També ha receptat “discreció” i ha afirmat que “el PSC treballa més del que explica” per aconseguir investir Sánchez, que és el que “els catalans van dir que volen” a les urnes el passat juliol, ha considerat.

Pressupostos

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat aquest mateix dilluns que té intenció d’esgotar la legislatura i d’aprovar uns pressupostos per al 2024. Davant d’això, la portaveu socialista ha recordat que el PSC celebrarà aquesta setmana una reunió a Viella per analitzar el compliment del pacte pressupostari tancat amb el Govern per al 2023. “Abans de parlar dels pressupostos del 2024 volem fer aquest examen exhaustiu”, ha subratllat.

Segons Tortolero, el Govern “ha estat més absent” del que haurien volgut i han vist “poca ambició a l’hora d’executar” els comptes públics, que ERC va aprovar amb el suport dels socialistes i dels comuns. “No posem en dubte la paraula del president Aragonès, però hi ha en joc la seva credibilitat”, li ha etzibat.

També s’ha referit al fet que Aragonès tingui previst d’assistir a la manifestació independentista que l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha convocat a Barcelona l’11 de setembre. Ha dit que el PSC respecta que “cadascú es manifesti de la manera que consideri oportuna” i ha explicat que ells seran “a tots els actes institucionals de la Diada”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La condemna de ser apàtrides

Istanbul

Laberint europeu

Brussel·les
política

Robles limita a 18 i amb control judicial els espiats amb Pegasus

madrid

L’oficialitat del català, encallada

Barcelona
Mercè Kirchner Baliu
Professora de relacions internacionals i afers europeus Blanquerna-URL

“La UE necessita saber cap a on vol anar”

Barcelona
SALT

El ple municipal aprova el nou contracte de neteja i recollida de residus

SALT
estat espanyol

Sánchez exigeix a Milei una rectificació pública de les seves paraules

barcelona
regne unit

La justícia britànica frena l’extradició d’Assange als EUA

barcelona
guerra a gaza

El fiscal del TPI demana ordres de detenció contra Netanyahu, Gallant i tres líders de Hamàs

barcelona