Política

eSTATS UNITS

Trump veu “interferència electoral” en les imputacions i demana la intercessió del Suprem

L’expresident denuncia que l’allau de demandes del seu “oponent polític” li suposen “quantitats massives de temps i diners” que podria dedicar a la campanya

El polític va ser imputat ahir per un tribunal federal per quatre càrrecs relacionats amb l’intent de capgirar els resultats electorals de 2020

L’expresident dels Estats Units d’Amèrica (EUA) Donald Trump (2017-2021) ha reclamat aquest divendres al Tribunal Suprem que “intercedeixi” per ell davant les imputacions penals contra ell, que qualifica d’“interferència electoral” per part dels seus rivals polítics.

Trump ha denunciat avui el seu “oponent polític” l’ha “colpejat amb un allau de febles demandes” que li suposen “quantitats massives de temps i diners”. “Els recursos que s’haurien d’haver utilitzat en Anuncis i Mítings s’estan gastant en combatre els Pinxos de l’Esquerra Radical a moltes corts del País”, ha lamentat en un missatge a la seva xarxa social, Truth. “Estic liderant les totes les Enquestes, inclòs contra el Trastornat Joe, però això no és un camp de joc equilibrat. És Interferència Electoral, i el Tribunal Suprem ha d’intercedir”, ha afirmat.

El polític ha tornat així a la càrrega després de fer ahir una pausa obligada en la seva campanya electoral de les primàries republicanes per comparèixer davant un tribunal federal de Washington on va ser formalment imputat per la seva tercera causa penal. Un procés on se l’acusa precisament d’haver intentat capgirar els resultats electorals de les eleccions presidencials de 2020, que va perdre davant el demòcrata Joe Biden.

Al final de la sessió d’ahir, que va durar menys de 30 minuts i on l’expresident es va declarar “no culpable” de dels quatre càrrecs contra ell, la jutgessa Moxila Upadhyaya el va deixar en llibertat amb una sèrie de condicions, com no violar la llei federal o estatal, aparèixer a la cort quan li sigui requerit i no comunicar-se amb els testimonis a menys que sigui a través dels seus advocats on en presència d’ells. La magistrada va fixar la següent vista per al 28 d’agost, que presidirà la jutgessa Tanya Chutkan, que ja ha ha portat diversos casos relacionats amb l’assalt al Capitoli.

Trump està acusat en aquest cas de conspirar per defraudar Estats Units, conspirar per obstruir un procediment oficial, obstruir i intentar obstruir un procediment oficial i conspirar contra drets. El polític s’enfronta a penes per un total de fins a 55 anys de presó.

En declaracions als mitjans a peu de pista de l’aeroport de Washington abans d’abandonar la capital nord-americana a bord del seu avió privat Trump Force One, el magnat ja es va declarar víctima de la “persecució d’un oponent política” i va lamentar que “això mai hauria d’haver passat als EUA”

Malgrat les diferents causes penals que planen contra ell, Trump surt com a favorit als sondejos de les primàries republicanes de l’any que ve. A més de la imputació pels fets posteriors a les eleccions del 3 de novembre de 2020, que van culminar en l’assalt del capitoli del 6 de gener de 2021, l’expresident també ha estat acusat aquest any d’endur-se documents classificats de la Casa Blanca cap a la seva mansió de Mar-a-Lago (Florida) quan va deixar el poder i d’un suposat suborn durant la campanya electoral de 2016 a l’actriu de cinema per a adults Stormy Daniels, per comprar el seu silenci sobre una relació que havien mantingut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona