Política

SUDAN

Més de mil morts al conflicte al Sudan, segons l’OMS

L’ONU tem que la fam pugui afectar més de dos milions de sudanesos en els propers mesos

El nombre de víctimes mortals al Sudan ja supera el miler i més d’11.700 persones han resultat ferides des de l’inici dels combats al país entre l’exèrcit i els paramilitars de les Forces de Suport Ràpid (FAR), segons ha informat aquest divendres l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Unes dades que l’organisme internacional rep del ministeri federal de Salut del Sudan, segons les quals 230 d’aquestes morts s’han produït a la capital, Khartum, on han resultat ferides almenys 3.500 persones.

La portaveu de l’OMS, Carla Drysdale, ha assegurat que només una de cada cinc infraestructures mèdiques funciona correctament a la capital i ha fet referència a la inseguretat que estan afrontant tant els professionals sanitaris com els pacients a la ciutat. També ha indicat que 24,7 milions de persones necessiten ajuda humanitària a tot el Sudan, entre els quals hi ha quatre milions de nens i dones embarassades o lactants, que estan en situació de desnutrició severa. En aquest sentit, l’ONU ha advertit també aquest divendres que entre dos milions i dos milions i mig de persones podrien patir fam en els propers mesos al país a conseqüència del conflicte. Les dificultats d’accés a aliments “podrien portar la inseguretat alimentària a xifres rècord en un país on ja afecta 19 milions de persones, un 40% de la població”, ha afirmat Abdirahman Meygag, responsable del Programa Mundial d’Aliments de Nacions Unides ( PMA) al país africà. Meygag ha assenyalat que l’ajuda humanitària del PMA es va ampliant poc a poc des que es va poder reprendre el 3 de maig i ja arriba a 14 dels 18 estats que formen el Sudan i ha reiterat la crida de l’organisme a les parts en conflicte perquè aturin les hostilitats i facilitin l’arribada segura d’assistència humanitària.

Per altra banda, abans que comencés el conflicte, 3,7 milions de persones ja eren desplaçats interns al país, xifra a la qual ara s’afegeixen 2,2 milions de persones més. Segons l’Organització Internacional per a les Migracions (OIM), 528.000 persones han creuat les fronteres sudaneses en els últims dos mesos com a refugiats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà
política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona
Regne Unit

Un diputat conservador i exministre de Sanitat es passa al Partit Laborista

Barcelona
Guerra a Europa

Un nou atac rus amb drons destrossa un hotel a Mikolàiv

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona