Política

brasil

Hospitalitzen Bolsonaro a Orlando per dolors abdominals

L’expresident del Brasil va patir un atemptat el 2018 amb un ganivet

L’expresident brasiler Jair Bolsonaro es troba ingressat en un hospital d’Orlando, als Estats Units, on va viatjar el passat 30 de desembre, per uns dolors abdominals, segons ha informat una font pròxima a l’exmandatari.

“Està hospitalitzat a Orlando. Fent-se anàlisi” per uns dolors abdominals, ha afirmat a Efe aquesta font sobre l’estat de salut de l’governant, que va deixar el poder el passat 1 de gener, quan li va succeir el progressista Luiz Inácio Lula da Silva.

Segons la premsa brasilera, l’excap d’Estat està en l’AdventHealth Celebration d’Orlando, en l’estat de Florida.

L’esposa de l’governant, Michelle Bolsonaro, ha assenyalat a través de les xarxes socials que el seu marit està “en observació” a l’hospital per una “incomoditat abdominal”.

Aquests problemes gàstrics, segons Michelle, són conseqüència de la “punyalada que Bolsonaro va rebre” el 6 de setembre de 2018 durant un acte electoral a la ciutat de Juiz de Fora, i per la qual va haver de passar diverses vegades pel quiròfan.

A conseqüència d’aquest atemptat, el capità retirat de l’Exèrcit també ha sofert problemes en l’aparell digestiu que l’han obligat a ser hospitalitzat en diverses ocasions durant el seu mandat, que va començar el gener de 2019 i va acabar el 31 de desembre de 2022.

Una de les últimes vegades que va estar ingressat va ser al gener de l’any passat, encara que aquesta vegada no va ser necessari operar i l’obstrucció intestinal que patia es va desfer amb el pas d’una sonda.

Bolsonaro va abandonar el Brasil el passat 30 de desembre, dos dies abans de la investidura de Lula, a qui encara no ha felicitat per la seva victòria en les eleccions del passat mes d’octubre, i va posar rumb a Florida sense previsió oficial de tornar al seu país.

La seva hospitalització coincideix amb el frustrat intent de cop d’estat que van perpetrar el diumenge milers dels seus seguidors més radicals a Brasília, on van envair i van vandalitzar les seus del Parlament, la Presidència i la Cort Suprema durant quatre hores i mitja.

Bolsonaro va rebutjar de manera tèbia la insurrecció dels seus partidaris i va carregar contra Lula, qui va acusar l’ara governant d’ “estimular” als seus simpatitzants a atacar la democràcia brasilera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona