Política

BRASIL

Bolsonaro està ingressat per una “adherència abdominal”

L’expresident brasiler afirma en un comunicat que és conseqüència de les cirurgies a les quals s’ha hagut de sotmetre després de patir un atemptat el 2018

L’expresident brasiler Jair Bolsonaro ha comunicat que està ingressat en un hospital d’Orlando, als Estats Units, per una “adherència abdominal” com a conseqüència de les cirurgies per les quals ha passat després de l’atemptat que va patir el 2018.

“Després de la punyalada patida a Juiz de Fora vaig ser sotmès a cinc cirurgies. Des de l’última, dues vegades he tingut adherències que m’han portar a altres procediments mèdics”, ha publicat Bolsonaro a les seves xarxes socials amb una fotografia en un llit hospitalari.

Pel mateix motiu, ha explicat el mandatari, “s’ha presentat una nova adherència” que l’ha portat a ser “hospitalitzat a Orlando”, ciutat on va arribar el 30 de desembre passat, dos dies abans de deixar el càrrec.

“Gràcies per les oracions i els missatges de ràpida recuperació”, ha afegit l’exgovernant al seu missatge.

A la foto, es veu a Bolsonaro amb catèters als dos braços per rebre sèrum i medicació i amb canelleres especials a les cames, aparentment per tractar-se de problemes circulatoris que van arribar a ser comentats durant la campanya electoral.

La dona de l’exgovernant, Michelle Bolsonaro, ja havia assenyalat a xarxes socials que el seu marit estava “en observació” en un hospital dels Estats Units per una “incomoditat abdominal”.

Aquests problemes gàstrics, segons Michelle, són conseqüència de la “punyalada que Bolsonaro va rebre” el 6 de setembre del 2018 durant un acte electoral a la ciutat de Juiz de Fora (al sud-est del país), i per la qual va haver de passar diverses vegades pel quiròfan.

Com a conseqüència d’aquest atemptat, el capità retirat de l’Exèrcit també ha patit problemes a l’aparell digestiu que l’han obligat a ser hospitalitzat diverses vegades durant el seu mandat, que va començar el gener del 2019 i va acabar el 31 de desembre del 2022.

L’exmandatari va abandonar el Brasil el 30 de desembre passat, dos dies abans de la investidura de Lula, a qui encara no ha felicitat per la seva victòria a les eleccions del mes d’octubre passat, i va posar rumb a Florida sense previsió oficial de tornar al seu país.

La seva hospitalització coincideix amb l’intent frustrat de cop d’Estat que van perpetrar diumenge milers dels seus seguidors més radicals a Brasília, on van envair i van vandalitzar les seus del Parlament, la Presidència i el Tribunal Suprem Suprem durant quatre hores i mitja.

Les autoritats del país han detingut des de diumenge uns 1.500 manifestants bolsonaristes per la seva suposada implicació en aquests fets.

Bolsonaro va rebutjar de manera tèbia la insurrecció dels seus partidaris que demanen una intervenció militar amb cop d’Estat i va carregar contra Lula, que va acusar l’ara exgovernant d’“estimular” els simpatitzants a atacar la democràcia brasilera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona