Política

TAIWAN

Pelosi marxa de Taiwan

La presidenta de la Cambra de Representants dels EUA ha promès que el seu país “no abandonarà l’illa

Pequín qualifica la visita de “deplorable traïció” i “farsa”

En les últimes hores la Xina ha fet un desplegament militar a l’estret de Taiwan i ha sancionat les importacions procedents de l’illa

L’avió en el que viatj la presidenta de la Cambra de Representants dels EUA, Nancy Pelosi, s’ha enlairat a les 18.01 hora local de l’aeroport de Songshan de Taipei, després d’una visita en la qual la funcionària ha promès que “els EUA no abandonaran Taiwan” i que ha indignat Pequín.

Abans de pujar a l’avió i continuar la seva gira asiàtica amb parades a Corea del Sud i el Japó, la política demòcrata va publicar al seu compte de Twitter: “El compromís dels EUA amb el poble de Taiwan romandrà inalterable ara i en les properes dècades”.

Pelosi, que ha passat menys de 24 hores a l’illa, ha visitat aquest matí el parlament taiwanès i, posteriorment, s’ha reunit amb la presidenta de l’illa, Tsai Ing-wen, que li ha imposat una condecoració pel seu “suport” al territori.

Després de la reunió amb Tsai, Pelosi ha declarat que Taiwan, a la que ha descrit com un “model per a la regió”, és un “contrast” amb la Xina, al mateix temps que ha elogiat l’“èxit del poble taiwanès i la seva valentia per convertir-se en un país més democràtic”.

A la tarda, la funcionària s’ha reunit a la capital taiwanesa amb activistes pels drets humans, entre els quals hi havia Wuer Kaixi, un dels líders del moviment estudiantil que va protagonitzar les protestes a la plaça de Tiananmen, a Pequín, reprimides per la Xina el 1989. A l’acte, que ha tingut lloc al parc Jingmei de la capital taiwanesa, Pelosi també ha conversat amb Lam Wing-kee, el llibreter arrestat i interrogat a la Xina per vendre llibres prohibits per Pequín a la seva llibreria de Hong Kong, i amb l’activista Lee Ming.che, empresonat per “subversió” a la Xina entre el 2017 i el 2022.

En les últimes hores, Pequín ha respost al viatge, que ha qualificat de “deplorable traïció” i “farsa”, amb un desplegament militar a l’estret de Taiwan i amb sancions a les importacions procedents de l’illa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà
política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona
Regne Unit

Un diputat conservador i exministre de Sanitat es passa al Partit Laborista

Barcelona
Guerra a Europa

Un nou atac rus amb drons destrossa un hotel a Mikolàiv

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres