Política

corea del sud

Pelosi arriba a Corea del Sud des de Taiwan per a seguir amb la seva gira asiàtica

La presidenta de la Cambra de Representants dels Estats Units viatjarà avui mateix al Japó després de reunir-se a Seül amb el seu homòleg sud-coreà, Kim Jin-pyo

La presidenta de la Cambra de Representants dels Estats Units, Nancy Pelosi, ha arribat aquest dimecres a Corea del Sud per a continuar amb la seva gira asiàtica, després de la seva visita llampec a Taiwan que va originar fortes crítiques des de Pequín i represàlies contra l’illa.

L’avió de les forces dels EUA en el qual viatja Pelosi ha aterrat avui en la base aèria d’Osan (al sud de Seül) a les 21.26 hora local (12.26 GMT) procedent de Taipei, on la presidenta de la Cambra de Representants s’ha reunit aquest mateix dimecres amb la mandatària taiwanesa, Tsai Ing-wen.

La política estatunidenca té previst reunir-se aquest dijous a Seül amb el seu homòleg sud-coreà, Kim Jin-pyo, abans de desplaçar-se avui mateix al Japó, que serà l’última parada de la seva gira asiàtica.

Pelosi, qui va passar menys de 24 hores en una visita no anunciada oficialment a l’illa, va prometre durant la seva estada que els Estats Units “no abandonaran a Taiwan”, mentre que la Xina va anunciar mesures “contundents i efectives” que inclouen sancions al territori insular i un ampli desplegament militar entorn del mateix.

La d’avui ha estat la primera visita d’un president de la Cambra de Representant dels EUA a Taiwan des de 1997, quan el republicà Newt Gingrich va viatjar a l’illa.

Taiwan, amb qui els EUA no mantenen relacions oficials, és un dels majors motius de conflicte entre la Xina i els EUA, degut sobretot al fet que Washington és el principal subministrador d’armes de l’illa i seria el seu major aliat militar en cas de conflicte bèl·lic amb el gegant asiàtic.

La Xina insisteix a “reunificar” la República Popular amb l’illa, que es governa de manera autònoma des que els nacionalistes del Kuomintang (KMT) es repleguessin allí en 1949 després de perdre la guerra civil contra els comunistes i continuessin amb el règim de la República de la Xina, que va culminar amb la transició a la democràcia en la dècada de 1990.

Però des de llavors han pres força les veus que reclamen declarar la independència de Taiwan com a Estat sobirà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones, tot i no respectar-los

barcelona