Política

Calvo amenaça Bèlgica si no hi ha una entrega

Tot i que l’euroordre és un mecanisme estrictament judicial que funciona a la UE al marge del desig dels governs, Carmen Calvo, la vicepresidenta espanyola en funcions, va creuar ahir la línia vermella de la separació de poders en amenaçar Bèlgica afirmant que si la justícia belga no entrega Carles Puigdemont, aquest estat rebrà la represàlia espanyola. “No entendrem que l’Estat belga no reconegui la plenitud de la democràcia espanyola negant que segui davant la justícia espanyola el que ja ha estat sentenciat en la nostra justícia de manera garantista”, va dir a Onda Cero.

El cofoisme oficial per la condemna del Tribunal Suprem als líders polítics i socials independentistes no amaga que fins ara cap jurisdicció de la UE ha fet costat a l’espanyola i que Pablo Llarena ha fracassat al nord dels Pirineus. En un moment en què a Madrid ja hi ha experts, com ara el magistrat emèrit del Suprem José Antonio Martín Pallín, que auguren que Puigdemont no serà entregat ni per sedició ni per malversació, la vicepresidenta espanyola va elevar el to alertant que l’entrega és un afer d’estat amb “conseqüències” diplomàtiques si no es resol com Llarena i el govern espanyol volen. “Arribat aquest moment [el d’una denegació de l’euroordre per la justícia belga] prendrem també les nostres decisions perquè no ho entendríem”, avisa Calvo a les autoritats de Bèlgica sense fer distinció entre el tribunal i el govern federal de la nova primera ministra, Sophie Wilmès. “Entre estats es col·labora”, va advertir Calvo a l’hora de prevenir que “no és respectable que en una democràcia pleníssima com l’espanyola, després de saber-se la sentència del Suprem, se li negui l’entrega de fugits de la justícia”. Tot i que Calvo parla de “fugits” en plural, Llarena ha decidit que només vol perseguir Puigdemont i prou, i no ha rebut cap crítica del poder judicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]