Política

Tusk avisa May que els 27 no renegociaran l’acord del Brexit

El president del Consell Europeu diu que estan “preparats” per parlar de com “facilitar” la ratificació del text per part dels britànics

El president del Consell Europeu, Donald Tusk, ha avisat la primera ministra britànica Theresa May que els 27 no renegociaran l’acord del Brexit. Prop de tres hores més tard de l’anunci de May d’ajornar la votació al parlament britànic, Tusk ho ha advertit en una piulada: “No renegociarem l’acord, incloent-hi el backstop – pla de contingència per a la frontera irlandesa–, però estem preparats per parlar de com facilitar la ratificació al Regne Unit”. A més, admet que el temps per obtenir l’aval dels britànics a l’esborrany “s’està acabant” i assegura en aquest sentit que els estats debatran aquesta setmana sobre el grau de “preparació” per un escenari de no acord.

En el mateix missatge a Twitter, Tusk ha anunciat també que convocarà els líders en una reunió a 27 aquest dijous per abordar el Brexit, coincidint amb la cimera europea que es farà a Brussel·les dijous i divendres.

En una compareixença a la Cambra dels Comuns, May ha reconegut aquest dilluns que la solució per a la frontera irlandesa “genera moltes preocupacions” i ha anunciat l’ajornament de la votació per evitar un rebuig “majoritari” a Westminster.

Durant la compareixença, May ha explicat que intentarà obrir negociacions amb els seus socis europeus i ha anunciat que es reunirà aquesta setmana amb diversos líders europeus per “discutir” les “preocupacions” dels parlamentaris sobre la solució de la frontera irlandesa.

Fins ara estava previst que el parlament britànic votés dimarts l’esborrany d’acord del Brexit pactat entre Londres i Brussel·les i avalat pels 27 estats membre, però May tenia molt complicat obtenir la llum verda al text per l’oposició dels laboristes, de l’SNP, els irlandesos del DUP i part del seu mateix partit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Hamàs accepta una treva però Israel respon amb nous atacs aeris a Rafah

barcelona
guerra a gaza

Hamàs accepta la proposta d’alto el foc temporal

barcelona

Paneque insisteix que cal invertir en els parcs naturals gironins

girona

Torrentà diu que ERC ha estat el primer en apostar per polítiques feministes

girona
guerra a gaza

Biden reitera a Netanyahu “la clara posició” dels EUA contra una invasió de Rafah

barcelona
política

La JEC obliga RTVE a “compensar” la resta de partits per l’entrevista de Sánchez de dilluns passat

barcelona
estats units

El jutge amenaça Trump d’empresonar-lo per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
Política

Lluís Llach votarà Puigdemont

barcelona
estat francès

Macron aposta davant Xi per una relació equilibrada entre la UE i la Xina

barcelona