Política

May ajorna la votació sobre el Brexit per evitar un rebuig “majoritari” de Westminster

La primera ministra es reunirà amb els líders europeus per “discutir” les “preocupacions” dels parlamentaris sobre la qüestió irlandesa

“Ajornem la votació prevista demà per no dividir la cambra en aquest moment”, ha dit May

La primera ministra del Regne Unit, Theresa May, ha confirmat aquest dilluns que ajorna la votació sobre l’acord del Brexit prevista per dimarts al parlament britànic. “Ajornem la votació prevista demà per no dividir la cambra en aquest moment”, ha dit May.

En una compareixença a la Cambra dels Comuns, la líder tory ha reconegut que la solució per a la frontera irlandesa “genera moltes preocupacions” i ha anunciat que ajorna la votació per evitar un rebuig “majoritari” del pacte amb Brussel·les per part dels diputats i que intentarà obrir negociacions amb els seus socis europeus.

La primera ministra ha anunciat que es reunirà aquesta setmana amb diversos líders europeus per “discutir” les “preocupacions” dels parlamentaris sobre la solució de la frontera irlandesa.

Fins ara estava previst que el parlament britànic votés dimarts l’esborrany d’acord del Brexit pactat entre Londres i Brussel·les i avalat pels 27 estats membre, però May tenia molt complicat obtenir la llum verda al text per l’oposició dels laboristes, de l’SNP, els irlandesos del DUP i part del seu mateix partit.

May ha anunciat que abans de la cimera europea del dijous es reunirà amb diversos homòlegs europeus i amb els presidents del Consell Europeu i la Comissió Europea per “discutir les preocupacions” de la Cambra dels Comuns sobre el pla de contingència per a la frontera irlandesa.

En el seu discurs, May ha destacat que la solució per a Irlanda del Nord, que mantindria aquest territori alineat amb la UE en cas que no hi hagi un acord alternatiu per evitar una frontera dura amb Irlanda, és la principal objecció del parlament britànic al pacte amb Brussel·les. Per això, ha demanat als diputats britànics que “escoltin” les demandes dels ciutadans nord-irlandesos sobre la situació posterior al Brexit si volen “preservar la unió” del Regne Unit. “La nostra unió només perdurarà amb el seu consentiment”, ha avisat la primera ministra.

May ha reconegut que l’oposició a la Cambra dels Comuns a l’acord també respon a les exigències dels favorables a quedar-se a la UE, com és el cas dels laboristes. Per això, els hi ha dit que “un segon referèndum” sobre el Brexit pot “tornar a dividir el país”. Respecte a les demandes laboristes per negociar amb Brussel·les una relació més propera amb el bloc, May ha assegurat que quedar-se “al mercat únic” no respon al mandat del referèndum sobre el Brexit.

Aquest pas enrere de May es produeix hores després que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea hagi decidit que Londres pot frenar unilateralment el Brexit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]
GUERRA A GAZA

L’esquerda interna s’eixampla dins del gabinet de guerra israelià

BARCELONA
GUERRA A GAZA

Israel anuncia la recuperació del cos d’un altre ostatge a la Franja

BARCELONA
MEDITERRANI

Desapareguts 23 migrants que havien salpat de Tunísia cap a Itàlia

BARCELONA
política

Lluís Llach, el més votat a les eleccions del secretariat de l’ANC

barcelona
CAUCAS

La presidenta de Geòrgia veta la polèmica llei sobre agents estrangers

BARCELONA
Memòria democràtica

Experts internacionals debaten sobre el turisme de memòria a Corbera d’Ebre

Barcelona
política

Junts demana repetir el vot exterior per “greus irregularitats”

barcelona
política

Sánchez i Illa treuen pit pels resultats del 12-M

barcelona
GUERRA A GAZA

Més d’una vuitantena de morts en nous atacs a la Franja

BARCELONA