Opinió

AVUI ÉS FESTA

Dietes

Els ‘dieteristes' són apassionats
i parteixen
d'un principi indiscutible: el menjar és part important d'una dieta equilibrada

Algunes persones conviuen amb cossos que, com la prima de risc, pateixen alteracions no desitjades de manera recurrent. Els han convençut que, ben al revés del que passa amb les finances públiques, aquí no cal controlar el dèficit. Si volen estabilitzar el pes han de reduir el superàvit. Aquest principi aboca milers i milers de bona gent a practicar dietes, sobretot ara a l'estiu que les platges van plenes i la por escènica puja fins al límit. N'hi ha que són dieteristes compulsius, gent que viu en estat de dieta permanent. Penso en la meva amiga F, que des de la tendra joventut ha passat la vida anant de dieta en dieta. Pobra F. I mira que n'és de guapa i de bon veure, però ella pensa que no està prou bé. Ves què hi farem! Contra la percepció d'un mateix no hi ha res a fer. En això som l'excepció del regne animal. A diferència de nosaltres, un goril·la quan es mira al mirall veu un goril·la. Els humans ens mirem al mirall i veiem coses extraordinàries que poden resultar molt inexactes. Potser aquest és el mal de l'amiga dieterista. Un mal agreujat pel fet que és una dona de conviccions fortes. A ella no li vingueu amb dietes que especifiquen tants grams d'això i tants grams d'allò. A ella només l'interessen les dietes que ofereixen la compensació de prendre alguna cosa de manera “il·limitada”. La paraula clau és il·limitat. Si aquest concepte forma part de la dieta és cantat que F abraçarà la nova religió costi el que costi. Si no es pot sopar, però de pollastre se'n pot menjar de manera il·limitada, els seus esmorzars de pollastre són pantagruèlics. Si l'aigua es considera il·limitada, els ronyons de F es veuen inundats per litres i litres d'aigua cada dia. Si de iogurt tot el que es vulgui, F estableix un nou rècord en la deglució massiva de làctics.

Ella i les seves dietes són així. No és una desganada: és una àvida seguidora de dietes que permetin practicar la voracitat il·limitada sobre algun producte. F no canviarà. Els dieteristes són apassionats i parteixen d'un principi indiscutible: el menjar és part important d'una dieta equilibrada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.