Articles

Trossos

Investidura

Ha de ser Artur Mas el pròxim president de la Generalitat? Després dels resultats de diumenge, estic segur que gairebé el cent pel cent dels catalans respondrien que sí. Amb entusiasme o amb resignació, segons el que pensin. Aquest desembre hi haurà al Parlament el debat d'investidura exactament amb aquesta pregunta. I seria molt estrany que la resposta dels parlamentaris fos molt allunyada del que sembla la resposta lògica dels ciutadans.

Abstenció

Mas presentarà un programa per ser president de la Generalitat. Però presentarà també uns resultats electorals. Els qui creguin que a Mas li toca ser president i els convenci el seu programa votaran que sí a la seva investidura. Els qui no estiguin d'acord amb el programa, però creguin que a Mas és a qui li toca ser president, què haurien de fer? El lògic seria abstenir-se: no compartim el programa, però el poble de Catalunya l'ha triat a vostè. Faci.

Negatiu

Llavors, quin sentit té el vot negatiu a la investidura? Contra el programa i contra el fet que Mas sigui el president? Amb aquests resultats, no hi ha cap president alternatiu possible. El vot negatiu –no vull que Mas sigui president– només pot tenir una lògica partidista: sé que ho serà, però vull complicar-li la vida, visualitzant que ho és gràcies a l'abstenció del PP o d'Esquerra o del PSC. La lògica partidista és legítima. Però quan s'allunya de la lògica ciutadana, malament rai.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.