MUNDIAL DE NOVA DELHI

Un gran pas endavant

En un duel decisiu contra l'Índia Espanya obté una victòria cabdal

El gran partit d'Amat i l'encert en dos penals firmen la reacció

Era un partit important, qui sap si definitiu (sobretot en cas de derrota), Espanya va obtenir una gran victòria contra l'Índia en un duel intens en què els de Dani Martín van saber corregir errors (de la derrota contra el Pakistan). Amb dos gols de penal de Pau Quemada –especialment bonic va ser el segon amb assistència de Xavi Ribas–, la selecció estatal va tancar un triomf en què Pol Amat va ser designat el millor del partit. El davanter, amb més presència en el matx per l'absència de Santi Freixa, va comandar l'ofensiva d'un bloc que es va mostrar més consistent, tot i els patiments. Sobretot en el primer temps, quan després del gol inaugural d'Albert Sala, el porter Quico Cortés va salvar fins a tres clares ocasions d'un rival indi que no es troba en el seu millor moment, però que jugant a casa es va envalentir quan va poder. Amat, precisament, situava el 2-0 abans del descans.

En la segona part, l'equip local, entrenat pel gallec José Brasa, va pressionar i va reduir distàncies mitjançant un penal. Una assignatura pendent del cantó estatal que va aprovar després, amb nota, amb els dos transformats per Pau Quemada (3-1). Amb el primer (3-1) s'encetaven tres minuts bojos que situaven el 4-2 en el marcador. Fins al final, la selecció estatal hauria pogut sentenciar el partit amb ocasions d'Amat i d'Oliva, però va ser un altre penal el que situava el 5-2 definitiu. Un triomf que deixa l'equip empatat en la segona posició.