Futbol català

Avisats molt seriosament

Fase d'ascens a 1a divisió. El Girona és conscient que no pot repetir les actuacions de la lliga al camp dels possibles rivals perquè la tornada a Montilivi podria fer molta pujada

4-1, 5-2 i 2-0. Són els resultats que el Girona es va endur en la lliga regular d'Alcorcón, de Las Palmas i de Ponferrada, els seus tres possibles rivals en la fase d'ascens a primera. I farà bé, l'equip de Rubi, d'anar a Santo Domingo, al Gran Canaria o a El Toralín amb una cuirassa més sòlida, perquè si torna a naufragar com ho va fer durant el campionat tindrà massa coll amunt, qui sap si impossible, el partit de tornada a Montilivi, i el teòric avantatge del factor camp quedarà en no res.

Versions molt toves

A banda de les golejades, les tres sortides van tenir el denominador comú per al Girona de gols encaixats amb molta rapidesa. A Alcorcón i a Las Palmas, el 0-0 li va durar 12 minuts, el temps que va trigar Laguardia a batre Dani Mallo a Santo Domingo i el que va tardar Nauzet Alemán a superar el debutant Isaac Becerra a l'estadi Gran Canaria. I al camp de la Ponferradina, Ivan Moreno va avançar els locals en el minut 20.

Extrapolats aquests enfrontaments en clau d'eliminatòria, el Girona hauria perdut la pugna contra l'Alcorcón (el 3-2 a Montilivi no hauria estat suficient per aixecar el 4-1 de Santo Domingo, i els de Rubi haurien caigut per un global de 6-4) i també amb la Ponferradina (1-0 a Montilivi i 2-0 a El Toralín).

El Girona hauria guanyat l'eliminatòria contra el Las Palmas per un global de 7-5, tot i que era impensable que amb el 5-0 que va assolir a Montilivi al setembre pogués arribar a perillar el goal-average de la manera que va arribar a perillar. De fet, els canaris es van situar amb un 5-0 quan encara quedava un quart d'hora per al final del partit. Una reacció final dels gironins (i la desacceleració del Las Palmas) van permetre a Acuña (80') i Jandro (88') reduir diferències i salvar el goal-average, que al final no ha estat transcendent.

L'Alcorcón, possible rival

Ara mateix, el conjunt madrileny té molts i molts números per ser el rival del Girona en la fase d'ascens. Els de Rubi acabaran quarts passi el que passi en l'últim partit a Montilivi contra el Madrid B, i l'Alcorcón conservarà el cinquè lloc si guanya el Sabadell, que ja fa temps que ha abaixat els braços.

Perquè el rival fos el Las Palmas, els canaris –tenen un duel que pot ser molt complicat a Múrcia, que ha recuperat il·lusions després del descens administratiu del Guadalajara– haurien de sumar un punt més que l'Alcorcón i esperar que la Ponferradina no guanyés. Els lleonesos, en canvi, tenen el cinquè lloc més complicat perquè necessiten guanyar (juguen a Lugo) i esperar que no ho facin ni l'Alcorcón ni el Las Palmas.

Chus Herrero, central del Girona, va afirmar que no té cap preferència sobre el rival: “Tant és qui ens toqui. L'únic que tenim clar és que haurem de superar dues eliminatòries. El que sí que hem de fer és intentar no cometre els errors a fora i evitar que ens marquin tan aviat”, va reconèixer.

TRES DERROTES

El 4-1 d'Alcorcón, el 5-2 de Las Palmas i el 2-0 de Ponferrada serien perillosíssims

A MONTILIVI

Va guanyar tots tres rivals, però només eliminaria el Las Palmas per un global de 7-5

EL PRIMER RIVAL

L'Alcorcón té més números d'encreuar-se amb els gironins la setmana vinent


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.