Futbol català

Les veus de Montilivi

Penyes del Girona. El club gironí té quatre penyes actives, però amb la bona trajectòria de l'equip ja ha rebut peticions per ampliar el ventall

El Girona té comptabilitzats quatre grans grups d'animació. La Penya Immortal, la que més socis té i la més antiga –fundada el 1992–; la Penya Guíxols-Costa Brava, una refundació de l'antiga Penya Hiroshi; la Penya Blanc-i-vermella, i la Penya Micki Albert. “Els vam demanar que regularitzessin la seva activitat, creessin uns estaments, socis, etc., i n'hi ha tres que ja ho han fet; la quarta està en procés de fer-ho”, explica Joana Egea. El vincle creat entre les penyes d'animació i el club és total. En l'organització dels desplaçaments i altres iniciatives, tots dos van de bracet per fer possibles i viables els viatges que fan. En les darreres setmanes, la bona trajectòria de l'equip dirigit per Rubi ha ajudat a emplenar Montilivi. “L'afluència de públic està una mica desvirtuada pel tema de les invitacions, però l'ambient ens emociona a tots. Que duri!”, explica Pepe Sierra, president de la Penya Immortal. Les grans tardes de futbol viscudes a Montilivi aquesta temporada no tenen res a veure amb el patiment que es va viure la temporada passada, amb l'equip vorejant l'abisme del descens de categoria. “No ens ho pensàvem pas. De mica en mica ens estem creient el que es pot arribar fer. Estem enlluernats amb l'equip i eufòrics”, diu Toni Valldeperas, president de la Penya Guíxols-Costa Brava.

La primera gran trobada

Organitzada per la Penya Guíxols-Costa Brava, la trobada va reunir més de tres-cents aficionats del conjunt blanc-i-vermell, amb la representació de membres de la Penya Immortal, els de la Penya Sils-Vallcanera i l'Associació de Voluntaris del Girona Futbol Club. La trobada es va fer el 12 de maig passat a Sant Feliu de Guíxols, va ser tot un èxit i entre els parlaments de diferents penyistes hi va haver diverses activitats per a tots els públics que van amenitzar la que va ser la primera trobada de penyes del club en els 83 anys d'història.

Intentem ser al màxim d'actius. Organitzem desplaçaments i sempre ens reunim amb el club per impulsar iniciatives
Si es puja a primera ja estem pensant d'ampliar el servei d'autocars per més poblacions
Toni Valldeperas
penya Guíxols-Costa Brava
Estem tots enlluernats amb l'equip i eufòrics. Sembla que sigui més fàcil animar quan l'estadi està ple a vessar
L'afluència de públic està una mica desvirtuada pel tema de les invitacions, però emociona
Pepe Sierra
penya Immortal

L'objectiu: legalitzar-les totes i ampliar-ne el nombre

“Hem rebut l'interès de gent per constituir quatre noves penyes d'animació del Girona.” Aquesta era l'esperançadora frase de Joana Egea, cap de l'àrea social del club blanc-i-vermell, que respon a una principal causa, la bona trajectòria del primer equip aquesta temporada en la segona divisió –diumenge passat es van assegurar la quarta posició final de la taula i disputaran la primera eliminatòria del play-off d'ascens a primera contra el Las Palmas, l'Alcorcón o la Ponferradina–. Ja se sap que quan les coses van bé tot és molt més fàcil. I és que les grans entrades que hi ha a Montilivi en els darrers partits de lliga i el procés d'eufòria que viuen els aficionats permet que floreixin les peticions per formar penyes. De fet, en els darrers mesos, i coincidint amb la primera trobada de penyes, la Penya Sils-Vallcanera ha demostrat ser una candidata, en un futur molt proper, a constituir-se, legalitzar-se i ser un dels grups d'animació més actius del club, en consonància amb les penyes ja existents des de fa diversos anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.