Barça

“La temporada serà bona si Tito es recupera”

Sandro Rosell recorda que el gran objectiu de la temporada és la recuperació de Vilanova, l'únic tècnic del Barça

El president afirma que aquests jugadors s'han guanyat un crèdit molt més gran que dos partits

L'excepcional situació que viu el primer equip del Barça requeria una valoració excepcional. Així ho va considerar ahir Sandro Rosell, que després de la junta directiva ordinària que se celebra mensualment va decidir acompanyar Toni Freixa, portaveu de la junta, davant dels mitjans de comunicació. I el missatge va ser rotund: la prioritat absoluta de l'entitat és la plena recuperació de Tito Vilanova, més enllà de qualsevol resultat esportiu que es pugui arribar a assolir. “Si guanyem títols, serà fantàstic, i si no, doncs mala sort. La prioritat és la recuperació d'en Tito, jo ja seria feliç. Tota la resta queda en un segon pla”, va afirmar el màxim mandatari blaugrana, que va negar els rumors que apuntaven que s'havia arribat a proposar el nom d'un substitut. “Això no ha succeït mai. L'entrenador del Barça és Tito Vilanova, i ningú més, i l'esperarem el temps que calgui. Aquesta junta ratifica Tito com a tècnic fins que torni, sigui quan sigui; és el nostre entrenador i ho serà mentre jo sigui president. No es mourà res, tot i que això ens costés tots els títols.” Rosell, a més, també va valorar les sensacions que li va transmetre l'entrenador blaugrana en la trobada que van tenir la setmana passada, quan el president va viatjar a Nova York. “Considerant que està rebent sessions de quimioteràpia i de radioteràpia, el vaig trobar molt bé, amb ganes de tornar. Està molt posat al dia a dia del club i em va dir que la part positiva és que ara pot veure més partits de futbol que mai, analitzar millor els rivals. Ja no compta els dies que fa que és allà, sinó els que li falten per marxar-ne, i això moralment és molt bo”, va manifestar Sandro Rosell, que va confirmar que les previsions apunten que Tito Vilanova podrà tornar a casa a finals d'aquest mes. El president, a més, va confirmar que l'entrenador manté un contacte directe i personal amb tots els jugadors, amb els quals parla habitualment per telèfon.

Confiança plena

Rosell també va voler recordar tot l'esforç que estan fent, en una situació tan extraordinària com l'actual, tant els jugadors com Jordi Roura, al qual va definir com “un heroi”. “Vull agrair-li a Roura tot el que està fent, una feina que no li pertoca, i també als jugadors, que estan suportant aquesta càrrega. Confiem molt en ells.” El president blaugrana, a més, va voler recordar que la situació de l'equip tampoc és tan dramàtica. “Els nostres jugadors fa quatre anys i mig que estan al màxim nivell, i amb fins ara quatre malalties de companys. Per això vull demanar una mica de respecte. Confiem molt en ells”, va manifestar Rosell, que tot i admetre que la manca d'un líder acostuma a afectar un grup, està convençut que se'n sortiran. “Els psicòlegs diuen que tot grup baixa el seu rendiment després d'estar-se 30 dies sense el seu líder, i el Barça ja en fa més. Dit això, crec que aquests jugadors tenen un crèdit més gran que dos partits. En la competició de la regularitat estem ben situats i els futbolistes i els tècnics faran tot el possible per eliminar el Milan. Falta lideratge presencial, però són un grup d'amics que entenen el que és el Barça; ho donaran tot fins al final, per al club i també per a en Tito.”

Si guanyem títols serà fantàstic, i si no, doncs mala sort. La prioritat és la recuperació d'en Tito. Tota la resta queda en un segon pla
Jordi Roura és un heroi. Vull agrair-li tot el que està fent, una feina que no li pertoca
Sandro Rosell
president del fc barcelona

Qatar Airways pren el relleu en el patrocini principal del Barça

No serà efectiu fins a l'1 de juliol, però ahir es va escenificar oficialment, en un acte institucional a la sala París, el canvi de patrocinador principal global del FC Barcelona per les tres properes temporades. Qatar Airways pren el relleu de Qatar Foundation després que Qatar Sports Investments (QSI) exercís el seu dret a canviar la marca –es preveia en el contracte signat el 2010– i que el club donés el vistiplau al canvi malgrat tenir l'opció de vetar-ho. Per primer cop en la història del FC Barcelona, una marca comercial exercirà de patrocinador principal a la samarreta del primer equip. S'hi veuran només les paraules Qatar Airways; així doncs, no apareixerà el logotip de l'empresa.

El president del Barça, Sandro Rosell, es va mostrar molt satisfet per poder presentar aquest acord i va assegurar que no tem cap reacció adversa dels socis del club perquè en el seu moment ja van votar a favor de buscar un patrocinador comercial per a la samarreta. “ La democràcia del nostre club ha dit dos cops que sí, que està a favor de la publicitat”, va afirmar els president blaugrana.

El vicepresident econòmic, Javier Faus, va explicar que el canvi de marca no suposa cap millora en l'aspecte econòmic del contracte –170 milions pels sis anys– i va destacar que el vincle amb l'aerolínia qatariana també beneficiarà Barcelona i Catalunya.

El conseller delegat de Qatar Airways, Akbar Al Baker, va assenyalar que aquesta aliança estratègica amb el Barça, amb el qual comparteix valors, “elevarà” la marca globalment i va comentar que farien “paquets especials” perquè els seguidors i els jugadors blaugrana poguessin viatjar arreu del món amb l'aerolínia del seu país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.