Barça

“La junta no executaria la sentència dels avals”

Vicenç Pla té la clau. El club afirma que no està legitimitat per obligar Laporta i set directius més a avalar i que, si ho estigués, no ho faria, i deixa la decisió en mans del soci demandant

El Barça no executarà la sentència del Tribunal Suprem que condemna Joan Laporta i set exdirectius més a presentar uns avals per valor de 23,2 milions d'euros per la gestió entre el 2006 i el 2010. Així ho van confirmar ahir Toni Freixa i Sandro Rosell. El portaveu del Barça va explicar que “el club no té legitimitat per executar aquesta sentència”, que “l'únic que ho està és el soci denunciant”, Vicenç Pla, i que el club “queda a l'expectativa de saber què farà” Pla i els directius demandats. Rosell va deixar clar, però, que si fos per ells, no ho tirarien endavant: “En el suposat cas que tinguéssim legitimitat, la tendència de la junta és no executar la sentència. No és una votació, és un debat que hem tingut. Sense tancar la porta per preservar garanties i drets per aquests avals. Dit això, la junta seguirà avalant.” A més, va argumentar que “no està bé que paguin justos per pecadors”. Ahir mateix Vicenç Pla va dir què en pensa, de tot plegat, en declaracions a Catalunya Ràdio: “La setmana que ve ens reunirem amb l'associació i ho decidirem. M'estranya molt el que diu la junta, però jo sóc partidari d'executar la sentència.”

Amb l'espionatge, a fons

Rosell també es va referir a la decisió de la Fiscalia Superior de Catalunya d'arxivar les diligències d'investigació contra Laporta i altres membres de la seva directiva. Respecte a les despeses amb targetes de crèdit, va etzibar que “s'arxivaven perquè no hi ha cap normativa del club i ni que s'haguessin gastat 50 milions no hauria passat res”. També va parlar dels terrenys de Viladecans, “que ningú compra ni per tres milions d'euros” i dels espionatges efectuats entre 2008 i 2010, amb un cost de 3,1 milions d'euros, sí que va advertir que el club actuarà, ja que “vol saber qui va ser investigat i per què”.

“En el tema dels espionatges, volem saber qui va ser investigat i amb quin motiu”
“No ho hem votat, però sí que ho hem debatut. No està bé que paguin justos per pecadors”


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.