Europa subvencionarà amb quatre milions d'euros onze projectes emprenedors a Lleida que crearan ocupació

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, i el conseller de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya, Jordi Ausàs, han presentat aquest divendres els projectes seleccionats al fons Feder 2007-2013 destinats al foment de la innovació, el desenvolupament empresarial i l'economia del coneixement.

Les actuacions presentades pel conseller Jordi Ausàs a Lleida són fruit del conveni de col·laboració per a la cogestió i codecisió del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) signat entre el Departament de Governació i les diputacions catalanes.

Aquest conveni té com a principal objectiu dur a terme una gestió més específica i concreta a les necessitats de cada territori i, a la vegada, afavorir l'impuls de projectes d'innovació i desenvolupament econòmic a Lleida i l'Alt Pirineu i Aran.

Els projectes seleccionats ajudaran a crear nous llocs de treball, dinamitzar les comarques lleidatanes i potenciar l'equilibri territorial. A més, són una aposta clara per ajudar els emprenedors.

Aquestes onze actuacions suposaran una inversió total de 7.998.933 euros, dels quals el Departament de Governació, a través del fons Feder, finança 3.999.466 euros (el 50%), la Diputació de Lleida 1.999.733 euros (el 25%) i l'altre 25% restant va a càrrec dels ens locals responsables dels projectes.

Entre les actuacions finançades amb fons Feder hi ha l'edifici TIP-CPD del Parc Científic i tecnològic Agroalimentari de Lleida o la construcció i posada en marxa d'un Centre d'Empreses Innovadores a Cervera, Solsona, Val d'Aran, Balaguer, Pallars Sobirà i Tremp. També han estat seleccionats els projectes de construcció i posada en marxa d'una xarxa de centres d'empreses innovadores a les Borges Blanques, la incubadora d'Empreses d'Innovació Agrometal·lúrgica de Bell-lloc d'Urgell, el Centre Tecnològic de l'Alt Pirineu i la creació del Centre d'Assessorament Empresarial i promoció Econòmica del Pont de Suert.

Al conjunt de Catalunya, la part del Feder destinada a les corporacions locals incloses en el conveni entre el Departament de Governació i les Diputacions està dotada, en aquesta primera convocatòria 2007-2010, amb 19,3 milions d'euros, la qual cosa suposarà una inversió global de 38,6 milions d'euros al conjunt del territori.

Els projectes seleccionats en aquesta convocatòria han d'estar executats i certificats abans del 31 de desembre de 2010. No serà fins a principis del 2011 quan sortirà la convocatòria per al període següent (2011-2013).

L'acte també ha comptat amb la presència del director general d'Administració Local, Carles Bassaganya; el director territorial de Governació a Lleida, Tomàs Pujol; el coordinador territorial de Governació a l'Alt Pirineu i Aran, Josep Ardanuy, i els alcaldes i representants de diferents consells comarcals de la demarcació de Lleida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.