Economia

VALLÈS OCCIDENTAL

El centre de formació de flequers més gran del país s'inaugura a Sabadell

L'escola té 400 m² de superfície i du el nom d'Andreu Llargués, que la veu com a una “universitat del pa”

Pot tenir fins a un centenar d'alumnes

El Gremi de Flequers de la Província de Barcelona va inaugurar ahir una nova escola de formació a Sabadell, que posa fi als problemes de capacitat de les instal·lacions anteriors, al centre de formació del Vapor Lloch. L'espai, ubicat a l'antiga fàbrica de Cal Molins, té 400 m² de superfície, fet que converteix l'escola en la més gran de Catalunya dedicada íntegrament a l'elaboració del pa. Les aules per a classes pràctiques i teòriques, la maquinària d'última generació i un laboratori, permetran que el centre pugui aprofundir en especialitats relacionades com la cuina o la pastisseria, al marge d'incidir en aspectes com el treball en temps real, per a la qual cosa s'ha habilitat una sala amb l'estructura d'una botiga.

“Al Vapor Lloch teníem 70 alumnes i es pot dir que ni hi cabíem. Ara n'hi haurà un centenar, que és el número que crec que és el correcte, que podran disposar d'una taula, un forn i un utillatge propis”, va dir el director de l'escola, Manel Cortés, que també va destacar que la formació estarà adaptada a totes les necessitats: “Els professionals podran continuar fent cursos de 10 o de 20 hores, i també n'hi haurà d'altres de gairebé un any. I, en un futur molt pròxim, es podrà estudiar l'especialitat durant dos o tres anys, ja que tenim l'homologació de la Generalitat.” Aquest fet lliga amb l'apreciació d'Andreu Llargués, el president del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona que dóna nom a l'escola, i que reconeix que vol que es converteixi en “la universitat del pa”.

El conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, Francesc Xavier Mena, i l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, van acompanyar Llargués en l'acte d'inauguració i van destacar la importància del centre com a creador d'oportunitats laborals.

LA FRASE

Apostem per la formació de qualitat en un sector on cada vegada patim més la competència deslleial
Andreu Llargués
PRESIDENT DEL GREMI DE FLEQUERS DE LA PROVÍNCIA DE BARCELONA

Llargués serà el flequer mundial de l'any 2012

El molletenc Andreu Llargués va ser escollit el mes passat a Verona (Itàlia), per part de forners de quatre continents diferents, Flequer Mundial de l'Any 2012. El certamen va ser creat fa dos anys per la Unió Internacional de la Flequeria i la Flequeria-Pastisseria (UIB), i consta del lliurament d'un guardó que tindrà lloc el pròxim setembre en la fira mundial de Munic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.