Economia

Catalunya suma el 35,7% dels fons europeus injectats a l’Estat

Un total de 226 empreses o organismes han rebut fins a 71 milions d’euros procedents d’aquests ajuts

Els fons europeus Next Generation han aportat fins a 71 milions d’euros —el 35,7% del total concedit a l’Estat— a 226 empreses i organismes de recerca catalans per desenvolupar projectes de cooperació publico-privada per desenvolupar noves tecnologies, productes o serveis. La suma, segons ha informat el govern a través d’un comunicat, correspon a la darrera convocatòria d’aquests ajuts, i que coordina l’Agència Estatal de Recerca.

En els seus objectius originaris, aquest programa europeu pretén impulsar la col·laboració entre les administracions i les empreses per afavorir l’R-D, la transferència de coneixement al mercat, així com la incorporació de resultats cientificotècnics que permeten desenvolupar noves tecnologies, productes i serveis amb aplicació empresarial. Les 226 empreses, universitats o centres de recerca catalans que han rebut aquests fons —i que representen el 29% del total de l’Estat— han participat en 82 projectes en consorci amb d’altres companyies. Pel que fa a la seva tipologia, els projectes adjudicats són principalment iniciatives en l’àmbit de la investigació científica i de salut, però també d’indústria 4.0, mobilitat sostenible o materials avançats.

Des de l’obertura a finals del 2021 de l’Oficina Next Generation d’ACCIÓ, l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa, que depèn del departament d’Empresa i Treball, han rebut assessorament més de 1.900 empreses catalanes per accedir a les convocatòries de concessió d’aquests fons.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]