Novus compra l'empresa de Tarragona IQF Group de salut i nutrició animal

La multinacional americana Novus ha tancat la compra del cent per cent de l'empresa IQF Group, amb seu al polígon Francolí de Tarragona, dedicada al desenvolupament de productes per a la salut i l'alimentació animal, segons ha publicat el diari econòmic Expansión. Novus i IQF van iniciar una relació comercial el 2001 per a la comercialització dels productes de l'empresa catalana en diversos països de la Unió Europea i, des de Novus, la compra s'entén com un pas més en aquesta relació comercial, que estratègicament li ha de permetre créixer a Europa.

Investigaciones Químicas y Farmacéuticas (IQF) es va crear fa quaranta anys i s'ha dedicat a la investigació i el desenvolupament d'additius i medicaments per a animals. En aquest negoci, IQF Group és líder mundial en pigments orgànics (carotinoides) que s'utilitzen en nutrició animal, com a complement alimentari i que comercialitza amb les marques Xamacol, Astacol i Lutecol.

IQF Group va facturar l'any passat uns 40 milions d'euros i té una plantilla de 120 persones. A més de la matriu, les principals companyies del grup són Carotenoid Technologues (Carotech) i les filials de Mèxic i la Xina.

Novus, per la seva banda, es dedica a la sanitat i nutrició per a la ramaderia i desenvolupa línies de negoci com ara l'aqüicultura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.