cultura

municipal

equipaments

Calella vol que la històrica Sala Mozart es converteixi en un equipament públic

La propietat la cediria a l'Ajuntament i aquest aprovaria un canvi urbanístic de part de la finca

El consistori vol encarrilar el projecte a final d'any

La Sala Mozart, en ple centre urbà de Calella, podria convertir-se aviat en un equipament de titularitat municipal si es compleixen les expectatives de l'Ajuntament. Després de les reformes finançades l'any passat per una subvenció de la Generalitat –de 450.000 euros – a canvi de l'ús puntual de les instal·lacions per part de l'Ajuntament, el govern de CDC i PSC negocien ara amb la propietat la cessió de la sala perquè es converteixi definitivament en un equipament públic. El regidor d'Obres Públiques, Jordi Sitjà (CDC), confirma que les negociacions amb la propietat de l'històric edifici, la família Salom, estan ben encaminades. “L'Ajuntament rebria el recinte del teatre i els accessos a la sala dels carrers Església i Bruguera i el conveni no inclouria ni el cafè bar ni el primer pis”, especifica Sitjà. L'acord també inclouria com a ús municipal una finca que dóna al carrer Sant Josep, a la qual s'accedeix també per la sala i en la qual ara hi ha uns lavabos. Precisament seria per aquesta finca que l'Ajuntament estaria disposat a compensar econòmicament la propietat amb una xifra del voltant dels 130.000 euros. Com a compensació, es preveu una modificació del pla urbanístic per la qual els espais que queden fora del conveni incorporarien l'ús comercial i la possibilitat de fer-hi habitatges. “Hem traslladat la consulta a Urbanisme i ho veuen de bons ull”, comenta el regidor, que especifica que l'edificabilitat es mantindria igual que la que ja s'aplica al carrer Església. “Es tracta d'un projecte beneficiós per a la ciutat, pel que representa mantenir en funcionament un espai tan emblemàtic com és la Sala Mozart, i serà possible gràcies a l'enorme generositat de la família Salom”, destaca Jordi Sitjà. L'objectiu és que a final d'any es porti a ple l'aprovació inicial del projecte.

LES FRASES

L'Ajuntament rebria el recinte del teatre i els seus accessos i el conveni no inclouria ni el cafè bar ni el primer pis de l'edifici
És un projecte beneficiós per a Calella i es farà gràcies a la generositat de la família Salom
Jordi Sitjà (CiU)
tinent d'alcalde i regidor d'0bres públiques de calella

Un espai lligat al cinema

La Sala Mozart de Calella ha estat un dels darrers cinemes urbans que mantenia, malgrat totes les dificultats com a sala petita, una programació estable dins el circuït comercial d'estrenes setmanals. La remodelació del local, que va obligar a tancar-lo durant un any, no ha comportat però la reactivació del servei, tot i que s'han continuat fent projeccions de forma puntual. Exemples com la primera edició del Calella Festival de Cinema, les sessions de cine club o l'anunci que la sala s'adherirà al setembre al Cicle Gaudí en són una prova tangible que el futur immediat del conegut espai està arrelat al setè art.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]