Teatre

emergents

G. vidal

Pere Vilanova: recerques, pèrdues i troballes

El cantautor i poeta barceloní edita el seu quart disc, 'Les tres estacions', amb il·lustracions de Paula Bonet

Tres anys després de musicar una antologia de poemes de Carles Duarte (Una magrana d'astres), Pere Vilanova (Barcelona, 1988) dóna ara sortida al repertori d'autoria pròpia amb Les tres estacions, un disc gestat a Bèlgica, la vall Ferrera i Barcelona que insufla melancolia i foscor a una trajectòria a cavall entre la cançó d'autor i la poesia. “No sé si sóc més músic que poeta, suposo que ara sí, però sí que sé que sempre he escrit moltíssim”, assumeix Vilanova, llicenciat en filologia francesa i familiaritzat amb els escenaris des de l'adolescència. “Eren els anys –recorda– d'aquella cançó urbana amb referents com ara Sabina. Jo, però, feia poemes simbolistes i em sentia fora de lloc... I m'hi continuo sentint, tot i que ara ja no m'importa.”

A Les tres estacions, amb dibuixos magnífics d'una il·lustradora a l'alça, Paula Bonet, el cantautor hi diu el que vol dir de la manera que li surt, “la qual cosa és més difícil del que sembla”, segons explica, i ho articula amb deu cançons que ressegueixen un viatge de set anys dividit en tres parts. “A Bèlgica hi vaig anar a estudiar, em vaig treure la llicència per actuar al carrer, gràcies a la qual cosa vaig actuar també a París, Amsterdam i Lituània, i em van sortir moltíssimes cançons. A la vall Ferrera hi tinc família i m'hi vaig estar una temporada. I a Barcelona vaig voler tancar un cercle i, alhora, deixar oberta una porta al futur.” El resultat, un pop nodrit d'atmosferes que Vilanova emparenta amb les de músics com Anímic i Pau Vallvé, acaba parlant de “recerques, emocions, pèrdues i troballes”. “Tendeixo a mirar molt enrere, per la qual cosa em surten cançons una mica melancòliques”, reconeix Vilanova. “Hi ha, doncs, melancolia, però gens de tendresa, ja que aquesta melancolia és fosca i, fins i tot, violenta.”

Les tres estacions –que coincideix amb la publicació de Korenlei, un recull de poemes que Vilanova va escriure quan vivia a Gant– ha estat produït per Dani Ferrer, de Love of Lesbian. “Ens encanten, a tots dos, artistes com Sigur Ros i Damien Rice; gent que se situa en aquest punt de cançó d'autor i pop atmosfèric on m'agradaria estar.”

lES TRES ESTACIONS
Pere Vilanova
Discogràfica: Satélite K


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

arts escèniques

El festival Moujuïc portarà nou propostes de dansa al Castell de Montjuïc

BARCELONA
EQUIPAMENTS

El Museu Pau Casals defensa a Portugal la seva nominació com a millor museu europeu

EL VENDRELL
CULTURA

Mor l’escriptor Paul Auster, un dels grans referents de la literatura nord-americana

cinema

Naomi Kawase, la germana japonesa de Lluís Miñarro

Barcelona
David Verdaguer
Actor

“Les persones no som planes, som polièdriques”

Barcelona
MÚSICA

Pérez Treviño desxifra en un llibre el ‘misteri’ del pianista Josep Colom

BARCELONA
cinema - drama

‘Thriller’ coreà amb segell femení basat en fets reals

cinema - drama / biografia

Maria Montessori, una pedagoga revolucionària

cinema - animació / comèdia

Garfield surt de la zona de confort de gat casolà