Jove i talentós

Nicolai Bortxev (Pinsk, Bielorússia, 1980) va començar la seva formació musical a Moscou als 7 anys en les disciplines de piano, flauta i orgue. Als 16 anys va debutar amb la seva formació de cant al conservatori Txaikovski de Moscou, on va ser alumne de Maria Aria i de Pavel Lisitsian.

El 1998 va guanyar, entre altres premis, el primer concurs de cant internacional Bella Voce de Moscou. Posteriorment va traslladar-se a Alemanya, on va estudiar a l'escola Hanns Eisler de Berlín i va ser alumne de Heinz Reeh, Julia Varady i Wolfram Rieder, amb qui aquest vespre comparteix escenari. Va guanyar prestigiosos premis com ara l'internacional de cant Sylvia Geszty de Múrcia el 2002 i l'any següent esdevenia membre del jove grup de la Bayerische Staatsoper de Munic. Posteriorment va participar de ple en la temporada 2004/05. A l'Òpera Nacional de Baviera ha col·laborat amb noms com Richard Jones, Peter Mussbach, Christof Loy, Andreas Homoki i David Alden i va interpretar diferents papers en obres de compositors tan diversos com Bizet, Mozart, Rossini o Verdi. Per exemple, el 2006 va interpretar el rol de Marcello en La Bohème en una posada en escena signada per Peter Konwitschnys a l'òpera de Leipzig i el 2007 el de Moritz en l'estrena d'El despertar de la primavera, de Benoît Merniers al Teatre de La Monnaie de Brussel·les.

D'altra banda, ha col·laborat amb orquestres de renom, com ara la barroca de Friburg, l'Acadèmia de Música Antiga de Berlon, els London Mozart Players, l'orquestra de cambra de Munic, i ha cantat sota la direcció de Zubin Mehta, Kent Nagano, Marcello Viotti, Ivor Bolton, Friedrich Haider, Helmut Rilling, Marek Kanowski i Fabio Armiliato, entre d'altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
TRADICIONS

El Ple de l’Ascensió aprova la celebració de La Patum de Berga

BERGA
Llagostera

El Festival Espurnes viu la seva edició de més èxit

Llagostera
CULTURA

Mor Roger Corman, icona del terror i mestre de grans cineastes a Hollywood

Música

‘Zorra’ no convenç i situa Espanya a la cua d’Eurovisión 2024

Malmö (Suècia)
La crònica

Blanes estén una catifa vermella

La crònica

Dia de flexió i de reflexió en el festival Trapezi

música

Grabu: “Faig una música que aquí és poc habitual”

girona
Cinema

‘Mexican Dream’, de Laura Plancarte, corona el palmarès de DocsBarcelona

Barcelona
Arts escèniques

El Festival Z acollirà 16 projectes escènics

Girona