Cultura

Mil·lenni total

El Festival del Mil·lenni desafia la crisi amb 33 concerts. Hi actuaran Herbie Hancock, Gossos, Joanna Newsom, Sylvie Vartan, Brad Mehldau i Gilberto Gil

El cicle inclou 25 recitals al Palau de la Música, cinc a L'Auditori, dos al Liceu i un a la Sala Bikini

La crisi, en principi, hauria d'intimidar qualsevol promotora privada de concerts. No obstant això, Concert Studio, amb Martín Pérez al capdavant, va presentar ahir una dotzena edició del Festival Mil·lenni pròpia de temps millors: 25 concerts al Palau de la Música, cinc a L'Auditori, dos al Gran Teatre del Liceu i un a la sala Bikini. Són 33 recitals en total d'un eclecticisme al límit (“ens agrada que sigui així”, diu Pérez) i programats amb un pressupost semblant al de l'any passat: 2.680.000 euros. “Vivim d'això i crec que hi entenem –opina el director del Mil·lenni, que ocupa el mateix càrrec, l'estiu, al Festival de Cap Roig–”. Si amb la crisi baixéssim el cap i féssim la meitat de concerts jo seria el primer a estar decebut amb la meva professió”.

Entrades més barates

Sí, però, que la crisi ha obligat el Mil·lenni a moderar el preu de les entrades –que ja estan a la venda i oscil·len entre els 12 euros de la més barata per veure la Polifònica de Puig-reig i els 72 que val la més cara per als concerts d'Adamo, Sylvie Vartan i Roger Hodgson– i a preveure un 20% menys d'aportacions de patrocini, tot i que l'aportació de l'Ajuntament i la Generalitat (gràcies a la qual el festival contracta músics del país com Esclat Gospel Singers, Dyango, Las Migas, Gossos, Beth, Delafé y las Flores Azules i Pastora) es manté rellevant.

Artísticament, el Festival del Mil·lenni no presenta canvis importants respecte de línies anteriors de programació: vella escola espanyola (Dúo Dinámico, Los Panchos i María Dolores Pradera, que no ha faltat en cap edició del festival), nord-americana (Kool & The Gang i Herbie Hancock), francesa (Sylvie Vartan), italiana (Adamo), cubana (Omara Portuondo) i brasilera (Gilberto Gil), combinada amb talents més joves (Nouvelle Vague, Joanna Newsom, Asa, Lizz Wright, José Gonzalez) i noms que solen ser sinònim de bon rendiment de taquilla: Rosana, Bebe, Mariza, Diego El Cigala, Brad Mehldau i Lorenna McKennitt, la presència de la qual no està encara al 100% confirmada i, per tant, no hi ha encara entrades a la venda.

El Mil·lenni començarà el 10 de desembre amb el Dúo Dinámico i acabarà el 28 d'abril amb una de les debilitats reconegudes del director del festival: la cantant palafrugellenca Sílvia Pérez Cruz, que actuarà amb el trio de Javier Colina i, tres mesos abans, ho haurà fet com a integrant de Las Migas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.