Una festa literària a mitges

Els autors, que no van ser convidats a l'acte, van ser els grans absents de la presentació de les novetats literàries

Els autors van ser els grans absents de la festa literària que l'Ajuntament de Valls va voler organitzar dimecres al vespre al saló de plens. L'escriptor Magí Sunyé va presentar les novetats editorials en una vetllada en què els pocs escriptors locals o comarcals que s'hi van veure hi van assistir per iniciativa pròpia, perquè el consistori va optar per no convidar personalment cap dels protagonistes, que haurien estat una trentena. El recinte, però, va quedar petit per a una celebració d'aquestes característiques, en què també es va voler incloure l'entrega de premis de dibuixos i auques de la batalla del pont de Goi i el concurs literari de relats breus de Sant Jordi. Alguns dels convidats, fins i tot, van haver d'ocupar les cadires dels regidors i el públic infantil va presenciar l'acte còmodament assegut a terra i amb inevitables corredisses pels passadissos de la Casa de la Vila.

Premis

El concurs de dibuix sobre la batalla del pont de Goi va premiar Luz Maria Yañez (CEIP Rocabruna, de Picamoixons), Eudald Forès, (col·legi Cor de Maria) i Luz Ángela Villamizar (col·legi Cor de Maria). Tots tres es van endur un lot de material escolar i esportiu. En el concurs d'auques sobre la mateixa temàtica, el jurat va atorgar el primer premi, dotat amb 150 euros i una càmera fotogràfica per a cadascun dels alumnes, al grup de segon d'ESO del col·legi Claret de Valls, mentre que el segon premi, dotat amb 150 euros i un reproductor MP4 per a cada alumne, va ser per als alumnes de sisè del CEIP Escola Enxaneta.

En el concurs de relats breus de Sant Jordi i en l'apartat d'alumnes de primer i segon d'ESO, els guanyadors van ser Mireia Moncusí, per Paraules d'un arbre (300 euros i un xec regal de 30 euros en llibreries de Valls), i Adaira González, amb Les 3 claus (150 euros i un xec regal de 30 euros en llibreries de Valls). En la categoria de tercer i quart d'ESO, els premiats van ser Gerard Segarra, per Desesperació (300 euros i un xec regal en llibreries de Valls), i Mercè Núñez, per Una llum entre la foscor (150 euros i un xec regal de 30 euros en llibreries de Valls). En l'apartat de joves de 16 a 25 anys, els guanyadors van ser Daniel Corominas, que es va endur 400 euros per Tot esperant una trucada, i Joel Torres, que va rebre 200 euros per Moto nova.

En majors de 25 anys, el màxim guardó, de 600 euros, se'l va endur Joaquim Cerdà, pel relat Per què no sé fer arrels quadrades, i el segon premi, de 300 euros, va ser per a Lluís Carbó, per la història El plat bonic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.