Llibres

Martí Domínguez, premi Bones Lletres d’assaig

El biòleg, novel·lista prolífic, assagista i periodista Martí Domínguez, valencià nascut a Madrid el 1966, suma un nou premi al seu extens currículum, el Bones Lletres d’assaig humanístic, amb l’obra Del Natural. El premi està dotat amb 6.000 euros i la publicació –l’octubre vinent– a Edicions 62.

Reunit a la seu de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona, el jurat, format per Lola Badia, Judit Carrera, Marta Segarra, Margalida Tomàs i Borja de Riquer, van triar el text de Domínguez entre els nou originals presentats en aquesta edició.

Martí Domínguez porta a terme a Del natural un llarg recorregut per la història de la pintura tenint com a principal fil conductor la percepció de la natura. Des de la representació d’un corder per part de Giotto fins a les dones de Gauguin pintades a la Polinèsia, passant pel renaixement italià i flamenc i pels pintors romàntics i impressionistes, entre molts altres exemples, l’autor reflexiona sobre com la natura ha estat en cada cas interpretada i pintada. Des d’aquesta òptica naturalística, Martí Domínguez mostra noves lectures de les obres d’art.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]