Comunicació

Els treballadors de Canal 9 resisteixen per evitar que es talli l'emissió

Nou Ràdio, una de les dues emissores de la ràdio pública, ha deixat d'emetre poc després de la mitjanit

El comitè d'empresa de RTVV assegura que continuaran emetent fins que “algú de fora” talli les emissions

Nou Ràdio, una de les dues emissores de la ràdio pública, ha deixat d'emetre aquesta mitjanit. I és que el govern valencià ha acordat el cessament de les emissions dels serveis de radiodifusió i televisió d'àmbit autonòmic de titularitat de la Generalitat Valenciana prestats per l'empresa Radiotelevisió Valenciana (RTVV) per qualsevol mitjà o canal de difusió.

De moment, els treballadors desafien l'ordre de tancament i estan emetent un programa especial en directe a l'espera que arribi la policia a les instal·lacions de Canal 9, a Burjassot.

Desenes de treballadors s'han aplegat a les portes de la ràdio i la televisió pública, on efectius de la policia han intentat evitar el pas, tot i que molts d'ells han aconseguit entrar a l'interior. Els encarregats de liquidar la Radiotelevisió Valenciana (RTVV) han acudit al jutjat per denunciar el que consideren una ocupació il·legal i a hores d'ara hi ha confusió sobre si el jutge de guàrdia l'hauria acceptada o no.

El president del comitè d'empresa de Radiotelevisió Valenciana (RTVV), Vicent Mifsud, ha acusat la Generalitat Valenciana de “no tenir la consciència tranquil·la” respecte a la resolució de tancar la ràdio i la televisió pública, ja que, segons ha dit, “les decisions que es poden explicar als ciutadans” es prenen de dia i es donen a conèixer amb normalitat i no “d'amagat”.

El portaveu de l'organisme ha realitzat aquestes manifestacions en una intervenció que ha realitzat en l'informatiu de Nou 24, i que recull Europa Press, després de conèixer que s'han tallat ja les emissions de la freqüència habitual de Nou Ràdio a Alacant, València i Castelló i que la de la televisió pot seguir els mateix passos en breu.

Mifsud, que ha comparat la situació de RTVV amb la viscuda per la televisió de Grècia, ha agregat que els treballadors “van a continuar emetent” -la ràdio ho està fent per internet i per la freqüència de Sí Ràdio, de moment, i la televisió intentarà prosseguir també online- “fins que algú des de fora talli” les emissions.

La mobilització dels treballadors de Canal 9 per evitar el tancament està tenint un gran seguiment a twitter a través de l'etiqueta #RTVVnoestanca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia