Medi ambient

Promouen una plataforma de municipis afectats per la implantació de granges

Es va anunciar en la reunió de veïns de Palau de Santa Eulàlia contra la macrogranja de porcs

L'objectiu dels opositors és aconseguir una moratòria

L'associació veïnal opositora a la macrogranja que es vol instal·lar a Palau de Santa Eulàlia opta per la creació d'una plataforma de municipis afectats per la implantació de granges per fer pressió conjunta i aconseguir una moratòria en la implantació d'aquestes instal·lacions. Aquest va ser un dels anuncis que van fer els membres de Salvem la Pellingarda, que, juntament amb l'Ajuntament, va convocar els veïns per explicar la situació actual de la granja de 2.500 porcs que està projectada al paratge de l'Estanyet. La sala polivalent es va omplir per escoltar les explicacions sobre l'estat de la tramitació de la polèmica granja.

La idea de la plataforma que uneixi tots els municipis afectats va sorgir d'una reunió amb la Iaeden-Salvem l'Empordà la setmana passada, quan l'entitat ecologista va dir que calcula que només a l'Empordà hi ha 21 municipis afectats per la instal·lació de granges. La pròxima trobada es farà a principis de març per començar a donar forma a l'entitat.

Així ho va explicar un dels portaveus de Salvem la Pellingarda, Carles Cabré, que també va dir que en un poble en què viuen 95 persones ja tenen 130 suports en el recull de signatures que estan fent tant a Palau de Santa Eulàlia com en municipis veïns.

L'alcalde, Xavier Camps, va valorar positivament l'assistència dels veïns a la reunió i hi va afegir: “Hi érem tots amb l'objectiu comú que, si pot ser, la granja no es faci, i que, si es fa, es faci de la millor manera possible.” L'alcalde va explicar durant la reunió els passos administratius que s'estan fent. La preocupació principal dels veïns és la contaminació dels pous per purins.

LA XIFRA

21
municipis
de l'Empordà estarien afectats per la implantació de granges, segons càlculs de la Iaeden.

LA FRASE

Hem de fer pressió conjunta perquè algú posi remei a aquest desori de les granges
Xavier Camps
alcalde de palau de santa eulàlia


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia