Serveis

Una nova línia de bus per unir Torroella, l'Escala i Figueres durant tot l'any

Territori i Sostenibilitat anuncia que el nou servei començarà a funcionar el dissabte 2 de gener

Hi haurà 12 expedicions diàries en dies feiners i festius

El Departament de Territori i Sostenibilitat posarà en marxa a partir de dissabte, 2 de gener, una nova línia de transport regular de viatgers per carretera que unirà Torroella de Montgrí amb Figueres, passant per Bellcaire i l'Escala. Aquest nou servei millorarà les comunicacions entre el Baix Empordà i l'Alt Empordà en transport públic i s'ha configurat de manera consensuada amb el territori, per donar resposta a la demanda de mobilitat existent en el corredor.

La nova línia oferirà 12 expedicions diàries, 6 per sentit, entre Torroella i Figueres, de manera que amplia l'oferta existent fins ara, que consistia en 8 expedicions diàries entre l'Escala i Figueres, i 4 circulacions més que hi havia cada dia per a la demanda de passatge entre Bellcaire i l'Escala.

Pel que fa als horaris, s'han dissenyat d'acord amb les necessitats de mobilitat ciutadana, sobretot dels estudiants, amb arribades a Figueres abans de les 8 i les 9 del matí. Amb tot i això, es mantindran les expedicions durant tot l'any, sense distincions entre els dies laborables o lectius, i el volum de serveis dels festius.

40.000 usuaris a l'any

Es preveu que la línia arribi a transportar més de 40.000 passatgers anuals, ja que donarà servei a 10 municipis més de l'Alt i el Baix Empordà. A més de Torroella, Bellcaire, l'Escala, i Figueres, passarà per Ullà, Viladamat, l'Armentera, Sant Pere Pescador, Torroella de Fluvià, Vilamacolum, Vilacolum, Riumors, Fortià i el Far d'Empordà.

LA DATA

02.01.16
la nova línia
començarà a circular i unificarà els serveis segregats entre Figueres i l'Escala, i Torroella i Bellcaire.

LA XIFRA

12
expedicions
diàries, sis en cada sentit, uniran la capital de l'Alt Empordà amb Torroella passant per l'Escala.

Servei als càmpings en els mesos d'estiu

Durant els mesos d'estiu, la nova línia té previst modificar el recorregut per donar servei de proximitat a la zona dels càmpings de Sant Pere Pescador i l'Escala. Amb aquesta mesura es pretén unir aquesta zona litoral, amb una elevada població en temporada alta, amb els museus i zones comercials de Figueres, Torroella de Montgrí i la resta de poblacions que es beneficien de l'itinerari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia