Infraestructures

Posaran calderes de biomassa a edificis públics

El conseller d'Agricultura de la Generalitat, Jordi Ciuraneta, ha anunciat una inversió de més de 9 milions d'euros en la instal·lació d'una trentena de calderes de biomassa en edificis públics d'onze municipis catalans. En una entrevista de La Xarxa, ha explicat que aquesta iniciativa té l'objectiu de potenciar l'aprofitament forestal dels boscos catalans, estalviar emissions contaminants i reduir el risc d'incendis. Els municipis que participaran en el pla són Puigcerdà, Ripoll, Campdevànol i Planoles (Girona); la Seu d'Urgell, Sort, el Pont de Suert i Tremp (Lleida); Gandesa i Móra d'Ebre (Tarragona), i Vic (Barcelona).

El conseller destaca que amb el pla es crearan 150 llocs de treball locals vinculats a la generació, gestió i aprofitament de la biomassa, des de la planificació de recollida fins al manteniment de les calderes. Amb el pla que properament pretén aprovar el consell executiu, preveuen fer un estalvi del 3% el primer any d'aplicació en les despeses de combustible de cada departament implicat.També calcula estalviar un 15% de mitjana en 15 anys en els edificis que instal·lin les calderes, que seran centres educatius i sanitaris, comissaries de Mossos d'Esquadra, estacions de bombers, albergs, residències i instal·lacions de la conselleria d'Agricultura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia