Serveis

Obres a l'antiga biblioteca de Maçanet per fer-hi l'arxiu

L'Ajuntament ha començat a executar un projecte que té un cost aproximat de 79.716 euros i que permetrà finalment tenir un arxiu municipal i històric en condicions

L'Ajuntament de Maçanet ha començat les obres per convertir l'antiga seu de la biblioteca en el nou arxiu municipal i històric, una inversió que té un pressupost de 79.716,93 euros. Actualment, l'arxiu és a l'espai del fossar de l'escenari de l'edifici de la Unió Maçanetenca, en una situació precària, ja que està previst que a mitjà termini s'ocupi amb la maquinària escènica. El recinte actual –segons es descriu a la memòria– no està ventilat, i no disposa d'instal·lacions, només d'un enllumenat provisional.

La futura seu de l'arxiu té una superfície de 140,29 metres quadrats desenvolupats en planta baixa. Les obres permetran obtenir dos espais: la sala de consultes, de 41,34 metres quadrats, apta per a sis àrees de treball, i el dipòsit d'arxiu, de 54,88 metres quadrats, amb 857metres lineals de prestatgeries que permeten emmagatzemar 6.930 caixes d'arxiu.

Sobre el nou espai, el regidor de Cultura, Josep Maria Ciurana, remarca que és “un lloc molt més adient, molt proper a l'ajuntament i cèntric”, a banda que hi serà més fàcil fer-hi qualsevol consulta. “Ara si vols alguna cosa ho has de demanar a l'Ajuntament i l'arxiver ho va a buscar.”

Col·laboradors

Les obres que s'estan duent a terme consisteixen a fer tot el condicionament interior, a remodelar la distribució i a dotar el centre de mobiliari, amb estanteries especials. Una de les primeres tasques que s'han fet és tapiar els finestrals que hi havia a l'edifici, atès que els documents han de tenir una temperatura i un ambients especials. L'Ajuntament té una plaça d'arxiver (Arnau Ruscalleda), i amb l'edifici remodelat es poden crear dues places de col·laboradors temporals per un període de tres mesos l'any.

LA FRASE

El nou espai és un lloc molt proper a l'Ajuntament i serà més fàcil fer-hi qualsevol consulta
Josep Maria Ciurana
regidor de cultura

Cessió de fons del Taller d'Història

L'ús principal és el d'arxiu municipal, i el complementari és el d'aplegar les documentacions i els arxius particulars de masos i propietaris locals, així com d'entitats locals, entre les quals destaca el Taller d'Història de Maçanet, que ha anunciat la cessió dels importants fons documentals que ha aplegat un cop les instal·lacions estiguin en condicions. Es digitalitzaran els documents, i es farà un tractament informàtic de tota la documentació de l'arxiu per facilitar-ne la seva consulta i divulgació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia