Medi ambient

La neu enfarina alguns punts de les comarques gironines, fins al litoral

Les precipitacions han estat testimonials i irregulars, i on s'han notat més és a Sant Pere de Rodes

Protecció Civil ha activat l'alerta per onatge i vent

La neu va arribar testimonialment a diversos punts del litoral nord gironí i de manera molt esporàdica a altres punts de les comarques gironines. En cap cas va causar problemes. La nevada va ser feble o molt feble i va afectar especialment el terç nord-est gironí, tot i que ho va fer de forma molt irregular, tant per les zones afectades com per la intensitat. L'aiguaneu de passat Besalú es convertia ja en flocs a partir de Maià de Montcal i fins a Figueres, on es van alternar l'aiguaneu i la pluja. Les precipitacions van afectar especialment la costa, sobretot la zona més alta de la serra de Rodes, on els que hi van accedir van poder obtenir imatges espectaculars del monestir de Sant Pere nevat amb el rerefons del mar. Protecció Civil demanava precaució per circular per la carretera GI-6041 entre Vilajuïga i el monestir.

L'altre punt del litoral que va quedar emblanquinat va ser l'accés a Cadaqués per la GI-614, on els efectius de protecció civil demanaven prudència a l'encreuament entre la via que prové de Port de la Selva, la de Roses i la que baixa fins a Cadaqués. També va enfarinar una mica el massís de Begur. De fet, la nevada va ser molt feble tal com demostren els registres de les estacions del Servei Meteorològic de Catalunya. La de Sant Pere Pescador va recollir 2 litres per metre quadrat; Castell d'Aro, 1,8; Torroella de Fluvià, 1,7; Roses, 1,3; Castelló d'Empúries, 1,2; Cassà de la Selva, 1; la Bisbal d'Empordà, 0,7; Monells, 0,6 i Molló, 0,5. No sempre l'aigua acumulada va ser en forma de neu. A primera hora de la tarda, però, les traces de precipitació es van anar desplaçant cap al Maresme i el Barcelonès i tímidament cap a l'interior fins a tocar d'Osona.

Les temperatures es van mantenir entre els zero i els quatre graus durant tot el dia al sector gironí on va nevar, i les mínimes més baixes es van registrar al Pirineu –9 graus negatius de Das, a la Cerdanya, 7 sota zero de Molló–, tot i que sense precipitacions.

Vent i onatge

Protecció Civil ha activat la prealerta del pla Inuncat per la previsió de fort onatge fins dilluns al migdia al litoral de l'Alt i el Baix Empordà i la Selva, on les onades poden superar 2,5 metres. També ha demanat precaució per les previsions de fortes ventades al Pirineu i Prepirineu, que poden superar els 90 quilòmetres per hora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia