Administracions

L'Ajuntament de Maçanet vol recuperar la gestió de l'aigua a Residencial Park

Fa més d'un mes que l'aigua, que serveix Rec Madral, no és apta per al consum

El PSC reclama al govern que sigui “més estricte” amb l'empresa

L'Ajuntament de Maçanet de la Selva té intenció de seguir els passos del de Vidreres i recuperar la gestió de l'aigua a tot el municipi. La principal beneficiada en seria la urbanització Residencial Park, que té unes 1.100 parcel·les i que des de fa anys gestiona Rec Madral, una empresa que s'ha vist envoltada de polèmica als municipis de la Selva, on subministra aigua (Vidreres, Lloret de Mar i Maçanet).

Segons va explicar ahir l'alcalde, Antoni Guinó (CiU), els veïns ja han començat a recollir firmes per pressionar les administracions competents en relació amb el problema, que fa que intermitentment no puguin beure aigua de l'aixeta per l'alt contingut de manganès, ferro o fluor. L'últim episodi de la polèmica va ser el 7 de novembre, quan l'Ajuntament va emetre un ban per recomanar que no es begui aigua de l'aixeta perquè té excés de clorats i clorits. Air el grup del PSC a Maçanet va fer públic un comunicat en què recorda que passat un mes “l'aigua encara no és potable”, i reclama a l'equip de govern de CiU, el PP i AxM “que informi millor els veïns, que els n'ofereixi una analítica més precisa i que actuï amb fermesa per restablir el subministrament d'aigua potable”.

Guinó va criticar el PSC afirmant que quan van governar “no van ser gens estrictes”. “Nosaltres estem demanant analítiques i gestionant el tema prou bé; els veïns es vénen a queixar a l'Ajuntament però les queixes s'han de fer a l'Agència de Salut. És una empresa privada i podem exigir a l'explotador analítiques, però són els veïns que han de queixar-se on toca. Jo ja fa temps que ho hauria fet si pagués l'aigua cara i no la pogués fer servir”, va dir Guinó.

L'alcalde va assegurar que l'Ajuntament s'ha gastat “molts diners” fent analítiques privades perquè no es refien “del que diu l'empresa, que en dóna quan vol o no en dóna, i a més, va a la urbanització a explicar que farà coses per arreglar-ho però no fa res”, va manifestar l'alcalde. “Tenim un servei jurídic treballant-hi al darrere i intentarem recuperar el servei”, va concloure. Pel que fa a les crítiques del PSC, va dir que en els anys del tripartit “no es van preocupar de l'aigua”.

LA FRASE

Jo ja fa temps que m'hauria queixat si pagués l'aigua cara i no la pogués fer servir
Antoni Guinó
alcalde de maçanet de la selva

LA DATA

7/11/14
És el dia
que l'Ajuntament va fer un ban avisant que l'aigua de Residencial Park no és apta per al consum.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia