Les plantes per dessalinitzar l'aigua de pou a Colera i Portbou ja funcionen, però a mig gas

Es van construir arran de la sequera de l'estiu passat

La important sequera que va afectar les comarques gironines l'any passat, i especialment l'Alt Empordà, va propiciar diversos projectes de millora de l'abastament a la comarca, entre els quals hi havia les plantes d'osmosi inversa per dessalinitzar l'aigua de consum que Colera i Portbou extreuen de pous, en aquest cas, obres promogudes per l'Agència Catalana de l'Aigua.

La construcció de les dues infraestructures va començar a final de l'any passat, i estaven totalment a punt abans de l'estiu. Tot i això, no es van posar en marxa fins fa poques setmanes i, de fet, de moment només funcionen a mig gas. Segons va explicar l'alcalde de Colera, Lluís Bosch, «durant les primeres setmanes d'agost encara hi ha hagut problemes amb la qualitat de l'aigua», ja que tenia sal. Per part seva, l'alcalde de Portbou, Antoni Vega, assegura que com que aquest estiu no hi ha hagut incidències la plata només funciona un dia a la setmana «perquè no es facin malbé els filtres». Tots dos alcaldes valoren molt positivament l'obra perquè evitarà problemes quan hi torni a haver sequera.

Els alcaldes esperen en les pròximes setmanes la visita del conseller de Medi Ambient, que inaugurarà les plantes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.