Serveis

infraestructures

Portbou reclama que alguns trens de rodalies hi arribin

L'alcalde recorda que s'havia anunciat que un 50% ho farien i espera poder arribar a un acord amb el govern

L'alcalde de Portbou, Josep Lluís Salas, està molest perquè finalment rodalies de Girona s'ha posat en marxa només fins a Figueres, i té la intenció de sol·licitar a la Generalitat que almenys alguns trens del nou servei arribin fins al municipi fronterer. Salas recorda que en el projecte inicial fa anys s'havia anunciat que el 50% dels trens de rodalies inclourien també el tram Portbou-Figueres i explica que ningú no els ha consultat res i s'han trobat amb l'estrena del servei sense cap tren més enllà de la capital de l'Alt Empordà.

“Portbou, Colera, Llançà, el Port de la Selva, la Selva de Mar, Vilajuïga... també som Alt Empordà”, subratlla davant les declaracions en la inauguració en què es destacava que rodalies unia l'Alt Empordà amb Blanes i el Maresme. “No vull que tots vuit trens nous vinguin fins a Portbou, però potser tres, sí”, diu el batlle, que remarca que no ho reclama només per al municipi, que admet que té poca població, sinó per a tota la zona. “Volem que ens tinguin en compte, que no se'ns oblidi”, insisteix.

“Demanem que s'allargui fins a la frontera perquè els estrangers que vulgui anar a Mataró puguin fer-ho”, afirma Salas, que també assenyala que hi ha gent de Roses a qui interessa més agafar el tren a Vilajuïga que a Figueres, per la facilitat d'aparcar.

L'alcalde de Portbou, a més, manté la petició que tots els trens en direcció nord acabin a Cervera de la Marenda i els francesos en direcció sud, a Portbou.

Optimista

Salas es mostra optimista respecte a la reclamació que farà a la Generalitat. Recorda que fa uns mesos ja es va aconseguir fer sortir de Portbou un tren que fins llavors sortia de Figueres per poder arribar a Barcelona abans de les 9 del matí, i creu que ara trobarà una predisposició semblant. “Estic segur que arribarem a algun acord”, assegura.

Fonts del govern van explicar en la presentació de rodalies que no es descarta arribar fins a Portbou més endavant i que si cal es poden reforçar els serveis Portbou-Figueres a banda de rodalies.

Trens suspesos per falta d'electricitat

La circulació de trens entre Llançà i Portbou va quedar interrompuda ahir unes dues hores –de les 18.15 a les 20.20 h– per falta de subministrament elèctric a la catenària. Renfe va habilitar un servei alternatiu per carretera per als viatgers dels tres trens afectats. Adif encara investigava a la nit les causes, però apuntava a la meteorologia, ja que ahir bufava un fort vent a la zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia