Infraestructures

infraestructures

Foment aprova fer ponts a l'N-II a Pontós i Garrigàs

Es faran dues rotondes elevades a cada cruïlla i un pont per sobre de l'N-II en aquests dos punts perillosos i d'alta sinistralitat

El pressupost del projecte és de 10,09 milions d'euros

El Ministeri de Foment ha aprovat el projecte de remodelació de les dues cruïlles de l'N-II al seu pas per Garrigàs i Pontós. L'anunci, publicat ahir al BOE, estableix que les interseccions de l'N-II amb la GIV-5125 a Pontós i de l'N-II amb la carretera GIV-6226 a Garrigàs seran substituïdes per rotondes elevades i connectades per un pont sota del qual passarà l'N-II. El projecte aprovat, que inclou les dues cruïlles, té un pressupost de 10,09 milions d'euros. Amb aquestes obres se substituiran els girs a l'esquerra i les incorporacions directes des de Garrigàs i Pontós a l'N-II, dos punts perillosos i d'alta sinistralitat que eren objecte de reclamacions històriques del territori. El projecte per a les dues cruïlles es va posar a exposició pública el mes d'abril passat (després que es desencallés el desviament dels camions a Bàscara) i tenint en compte que el Ministeri de Foment ara sembla decidit a anar ràpid a l'hora de respondre a les reclamacions, les primeres màquines podrien entrar en acció a finals d'any. Les rotondes seran una anticipació d'un futur desdoblament de l'N-II.

Expropiacions

Per fer aquestes quatre rotondes s'expropiaran dues franges de terrenys a banda i banda de l'N-II en una àrea d'una longitud de 2.900 metres. En total, unes vuitanta parcel·les seran afectades, la majoria a Garrigàs (40), a Pontós (21) i també a Borrassà (20).

D'altra banda, l'abril passat Foment va aprovar les obres del tram Vilademuls–Orriols i va posar a licitació la redacció dels projectes de variants de Figueres a Pont de Molins i de Pont de Molins a la Jonquera. Segons informa Foment, els projectes entre Orriols i Bàscara i entre Bàscara i la variant de Figueres, així com els estudis de les variants de Bàscara i de Pont de Molins, estan en fase de redacció.

LA XIFRA

10,09
milions d'euros
És el pressupost de les obres previstes a les cruïlles de l'N-II a Pontós i Garrigàs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.