Infraestructures

infraestructures

L'alcaldessa de Llívia no treu res de Madrid

Sílvia Orriols diu que l'ambaixador espanyol entén el problema de la nova connexió, però no es “mullarà”

L'alcaldessa de Llívia, Sílvia Orriols, va expressar ahir la seva decepció per l'entrevista que va mantenir amb l'ambaixador espanyol a la comissió de límits, Santiago Salas, després d'exposar-li, durant més d'una hora, el problema que representarà per a la població la connexió, per part de l'Estat francès, de la carretera entre Perpinyà i Tolosa amb el seu tram de la carretera de Llívia. “Crec que finalment ha entès quina repercussió pot tenir aquesta connexió, però no tinc la sensació que això es tradueixi en una major implicació per part seva a l'hora de buscar una solució”, va manifestar Orriols. “La impressió que m'he emportat és que és una qüestió que no li interessa gaire i que no es mullarà. Ha estat una reunió de tràmit”, va exposar l'alcaldessa de Llívia, que va aprofitar la trobada –que es va celebrar a Madrid– per lliurar-li les 1.680 firmes recollides en contra de la connexió de l'N-20. “L'ambaixador s'ha compromès a tornar a parlar d'aquest tema amb el seu homòleg francès i això és tot”, va afegir. La comissió de límits està formada per dos ambaixadors, un d'ells designat pel govern espanyol –és el cas de Santiago Salas– i l'altre, pel govern francès. Aquesta comissió intervé en afers de caràcter transfronterer.

Davant d'aquesta manca de resposta, l'alcaldessa de Llívia no dóna, però, la batalla per perduda i ja ha iniciat les gestions necessàries per intentar entrevistar-se directament amb representants del Ministeri d'Afers Exteriors. En aquest sentit, és conscient que disposa de poc temps perquè la intenció del govern francès és posar en concurs les obres d'aquesta connexió molt aviat i tenir el nou tram enllestit abans no acabi l'any.

L'Estat francès vol construir una rotonda que enllaci la carretera estatal N-20 –coll de Pimorent i ruta de Tolosa amb la de Perpinyà– amb la carretera de Llívia a Puigcerdà.

L'Ajuntament de Llívia manté que això trenca la preferència de pas històrica per aquesta via. Això significa que recolliran tot el trànsit de camions que ara passen per la Guingueta d'Ix a través de la carretera D-8. A més, l'Ajuntament té notícies de la construcció, properament, d'un centre comercial als afores del municipi d'Ur. Així, Llívia es convertiria en un lloc de pas dels veïns de l'Alta Cerdanya que vulguin anar a comprar al nou centre.

LA FRASE

La sensació que he tingut és que el tema no li interessa gaire. Ha estat una reunió de tràmit
Sílvia Orriols
alcaldessa de llívia


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.