Infraestructures

infraestructures

L'Estat ampliarà un tram de l'N-II entre Medinyà i Orriols

Foment aprova obres de 14,4 milions d'euros per un tram de 3,30 quilòmetres

El ministeri també dóna llum verd al projecte de l'enllaç de Vilademuls de l'AP-7, pressupostat en 7,89 milions

El Ministeri de Foment ha aprovat el projecte de construcció per augmentar la capacitat de la carretera N-II pel tram de 3,30 quilòmetres de longitud entre Medinyà i Orriols. Una part de les obres consistirà en el desdoblament del nou enllaç entre l'N-II i la nova entrada de l'autopista AP-7, que durà a terme la concessionària Acesa. A continuació, el traçat continuarà amb una doble calçada de l'N-II fins després del viaducte de la riera de Cinyana. En total aquestes obres tindran un pressupost de catorze milions d'euros. Aquestes obres, de fet, completaran un segon projecte al qual Foment també acaba de donar llum verd i que consistirà en la connexió del nou enllaç de l'AP-7 a Vilademuls amb l'N-II. En aquest cas, es tracta d'un tram d'obres de 2,37 quilòmetres pressupostat en 7,89 milions. Es construirà un nou tram de la carretera N-II que permetrà una connexió directa cap al nou peatge de l'AP-7 o continuar circulant per l'N-II. A diferència del primer projecte, aquestes obres seran totalment a càrrec de la concessionària, Acesa.

L'N-II per trams

Més al nord del sector on s'acaben d'aprovar aquests dos projectes, el ministeri té ara a exposició pública el projecte de millora dels encreuaments de Pontós i Garrigàs, i també de Tordera, on s'invertiran setze milions per fer un pas a diferent nivell. Foment va aprovar aquestes obres com a mesures urgents en punts d'encreuaments perillosos, on hi ha una alta sinistralitat, i que són reclamacions històriques al territori.

El ministeri ha prioritzat la redacció dels projectes a partir de Figueres fins a la Jonquera, i del tram de Tordera a Maçanet de la Selva, però deixa per a més endavant les variants que preveu a Bàscara i Pont de Molins.

LA XIFRA

3,30
quilòmetres
són els del tram entre Medinyà i Orriols on Foment preveu augmentar la capacitat de l'N-II.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.