Urbanisme

Una vintena d'equips d'arquitectes volen fer el nou Firal d'Olot

S'han presentat a la convocatòria feta per l'Ajuntament, i un jurat n'escollirà deu i després tres

Els projectes finalistes se sotmetran a consulta popular

Un total de 21 equips d'arquitectura aspiren a fer-se càrrec de la redacció del projecte d'urbanització de l'emblemàtic i cèntric passeig d'en Blay d'Olot, conegut popularment com el Firal. A partir d'ara, un jurat n'escollirà un total de deu –tots tindran 1.000 euros de premi– i d'aquests hauran de quedar finalment els tres més ben puntuats –obtindran 3.000 euros més de premi–, que se sotmetran a una consulta popular. A tots, se'ls demana que descriguin la seva idea del nou Firal, un pressupost aproximat i flexibilitat per incorporar les aportacions del procés de participació ciutadana ara en marxa en un màxim de set folis i tres petits plànols i, a part d'acreditar la solvència tècnica, que hagin realitzat obra pública.

El jurat estarà integrat per regidors del govern i de l'oposició, representants de l'equip tècnic de l'Ajuntament, un del Col·legi d'Arquitectes, un del Col·legi d'Enginyers, Camins, Canals i Ports i un arquitecte de prestigi.

El pes del resultat de la consulta ciutadana és el mateix que el del jurat, 45 punts respectivament, que difícilment s'atorgaran íntegrament a una sola de les opcions. Hi haurà 10 punts més atenent criteris tècnics, econòmics i de lliurament del projecte.

L'alcalde, Josep Maria Corominas, ha afirmat que està convençut que s'imposarà el sentit comú i l'atorgament de punts serà similar per part del jurat i de la consulta ciutadana. “Els veïns han de tenir en compte, però, que en aquest cas la part tècnica té molt de pes, que les condicions tècniques valen tant com l'opinió dels ciutadans”, ha dit.

Els projectes finalistes se sabran a principi d'octubre i després d'una exposició pública se sotmetran a consulta popular, a mitjan novembre. Abans de final d'any, s'adjudicarà la redacció del projecte i les obres començaran el juny del 2017 i s'inauguraran un any després.

LA DATA

06.2018
és el mes en què
està prevista la inauguració del nou passeig dedicat a Miquel Blay, el Firal.

Contracte resolt amb RCR Arquitectes

L'alcalde d'Olot ha informat que el contracte que tenia l'Ajuntament amb RCR Arquitectes, redactors del projecte inicial del Firal i del seu entorn, ja està resolt. “Entenc que poden estar enfadats, jo ho estaria, però per qüestions jurídiques no podem adjudicar una obra amb un projecte fet fa deu anys, quan hi havia una altra legislació”, ha indicat. Això no obstant, hi ha afegit que mantenen bones relacions amb ells.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona