Urbanisme

Municipal

Els calellencs proposen 19 idees per millorar la ciutat

La segona edició dels pressupostos participatius demanava la implicació directa dels ciutadans amb un pressupost de 90.000 euros

Avui s'inaugura la remodelació de la plaça Vicenç Ferrer

Prop d'una vintena de projectes amb visió de ciutat i d'àmbits tan diversos com el turisme, el medi ambient o els esports. Els veïns de Calella han respost a la crida de la segona edició dels pressupostos participatius, però la primera en què es demanava la implicació directa de la ciutadania amb idees pròpies. El pressupost destinat a desenvolupar la proposta és de 90.000 euros, que s'afegiran a una altra partida de 90.000 euros destinats a executar el 2016 un dels dos projectes que prèviament ja ha triat el govern local de CDC i el PSC: la millora del parc Dalmau o una actuació al carril bici i enjardinament del passeig Manuel Puigvert. En aquest cas també es triarà la inversió definitiva a través d'una votació popular. El regidor de Medi Ambient, Sostenibilitat i Espais Naturals, Marc Buch (CiU), es mostra molt satisfet amb la resposta dels calellencs, que valora com un compromís real amb el desenvolupament del municipi. “Ara toca a la comissió tècnica comprovar la viabilitat dels projectes i es dóna la possibilitat a la gent que els ha presentat que puguin ampliar la informació presencialment”, afirma, i hi afegeix que després se sotmetran al Consell de Convivència Ciutadana i Participació, que en seleccionarà cinc que seran els que es votaran. Les votacions obertes a la ciutadania començaran amb l'inici de la festa major, al mes de setembre.

Plaça remodelada

Coincidint amb les noves propostes, avui s'inaugura la remodelació de la plaça Vicenç Ferrer, el projecte que van escollir els ciutadans l'any passat i que ha canviat en bona part la fesomia de l'espai. La nova imatge s'inspira en les il·lustracions que la dibuixant Pilarín Bayés ha fet dels contes tradicionals i també s'estén a la resta del carrer com a element d'atracció turística i per revifar el comerç.

LA FRASE

La participació demostra el grau de compromís dels ciutadans amb Calella
Marc Buch (CiU)
regidor de Medi Ambient de calella

LA XIFRA

90.000
euros
és el pressupost per desenvolupar un o diversos dels projectes presentats pels calellencs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia