Urbanisme

Palau-saverdera pagarà per tancar un altre litigi judicial

L'Ajuntament renuncia a recórrer contra una sentència i pagarà uns 72.000 euros que reclama una constructora

És el segon conveni en un mes del nou govern per “tancar carpetes” pendents

Un mes després d'anunciar un possible acord per tancar el litigi del Sun Village (es pagarà uns 400.000 euros a canvi de tancar els processos judicials en curs), Palau-saverdera tanca un segon litigi: en aquest cas la quantitat és menor, seran uns 72.000 euros amb interessos inclosos, per posar fi a un contenciós amb un constructor que dura des de fa uns cinc anys.

El cas es remunta al 2011 per unes obres de millora al carrer Mas Ventós que va dur a terme l'empresa AMSA. L'Ajuntament –en aquell moment amb Narcís Deusedas a l'alcaldia– no va pagar les obres argumentant que estaven mal fetes; l'empresa va interposar un recurs administratiu, i el 2013 una sentència dels tribunals li va donar la raó, però l'Ajuntament va insistir posant un recurs.

Amb l'arribada del nou govern encapçalat per Isabel Cortada, s'ha demanat un informe sobre aquest tema, i el resultat és que s'aconsella desistir i pagar; per això s'ha optat per firmar un conveni amb el denunciant. En el ple d'aquest dijous passat es va aprovar renunciar a recórrer contra la sentència del 2013, i pagar a l'empresa 58.519 euros per les obres fetes, a més d'un 50% dels interessos acumulats (14.043 euros).
En el ple, els regidors de CiU, a l'oposició, van votar-hi en contra, insistint que el govern anterior no havia validat les obres, atribuint-ne part de la responsabilitat a l'antic arquitecte municipal i defensant el recurs interposat.

Aquest és el segon conveni d'aquest tipus en l'espai d'un mes que aprova el govern de Palau-saverdera: “Tanquem carpetes; algunes sabíem que existien, però no sabíem quants diners ens costarien. Això ens suposa incorporar despeses que no prevèiem, més contenció i menys projectes espectaculars, però estem contents perquè posem les coses en ordre”, diu l'alcaldessa en una clara referència a la gestió del seu predecessor.

Més casos pendents

L'alcaldessa no descarta que apareguin més despeses, i posa com a exemple els treballs que s'hauran de fer a la piscina municipal per falta de manteniment, o una factura d'uns 50.000 euros per la instal·lació, el 2008, d'un ascensor en uns pisos de protecció oficial i de la qual no es tenia constància.

En l'últim ple també es va aprovar iniciar tràmits judicials per unes parcel·les de la urbanització Mas Isaac que no estaven degudament registrades i que l'Ajuntament podria perdre per una execució hipotecària que ara reclamen els bancs. Sobre aquest punt, l'oposició no va fer cap comentari i es va abstenir en la votació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona