Urbanisme

Acord per evitar l'enderroc dels edificis del Sun Village

L'Ajuntament de Palau-saverdera acorda pagar una indemnització d'uns 375.000 euros, més 30.000 de costes

La resolució del litigi de més de deu anys ara només depèn del tribunal

El litigi urbanístic del Sun Village a Palau-saverdera, un dels més antics de la demarcació, està en via de resolució. L'Ajuntament i la part demandant han arribat a un acord segons el qual el municipi pagarà una indemnització de 374.231,04 euros i 30.000 euros de costes judicials, que evitaria executar la sentència d'enderroc d'una quarantena d'habitatges. En l'estat actual, però, només es tracta d'una proposta de resolució del conflicte acordada entre les dues parts i que haurà de ser validada pel tribunal.

Isabel Maria Cortada, alcaldessa de Palau-saverdera, va explicar en una reunió pública aquest cap de setmana passat els detalls del conveni entre l'Ajuntament i la part demandant, una veïna que el 2002 va denunciar un l'acord de ple del 13 de setembre del 2001 que havia autoritzat la construcció dels blocs d'habitatges del Sun Village, per no haver respectat la normativa urbanística municipal i l'alçària permesa.

Els tribunals van donar la raó a la denunciant i des del 2006 una sentència ordenava l'enderroc de la construcció. Cortada va subratllar en la reunió que l'enderroc i la indemnització que haurien reclamat els propietaris afectats per l'enderroc haurien pogut significar per a l'Ajuntament un cost d'uns dotze milions d'euros.

Per això les dues parts s'han entès per demanar ara al Tribunal Superior de Justícia que declari la impossibilitat d'execució de la sentència. L'acord ja va ser ratificat per unanimitat del ple de Palau-saverdera el 15 de gener passat. L'alcaldessa però, tot i declarar-se satisfeta per aquest acord, demana prudència i subratlla que el problema no està resolt fins que es pronunciï el tribunal.

LA DATA

15.09.06
Una sentència
del TSJC ordena l'enderroc dels 40 habitatges del Sun Village per una denúncia presentada el 2002.

“Ens limitarà l'acció de govern”

El litigi del Sun Village haurà marcat els set mandats de l'exalcalde Narcís Deusedas (CiU, alcalde del 1987 al 2015) i es resoldrà amb la nova alcaldessa, Isabel Maria Cortada (ERC-AM, alcaldessa des del 2015). Si l'acord és validat, el conveni preveu que l'Ajuntament pagui la quantitat establerta en quatre anys. L'alcaldessa admet que probablement caldrà contractar un crèdit i que tot plegat limitarà l'acció de govern, però insisteix que si es pot resoldre el llast que s'arrossega amb aquest litigi és positiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona