Urbanisme

L'urbanisme del futur, al POUM de Viladamat

La Comissió d'Urbanisme en lloa el procés participatiu

Llum verd al d'Hostalric, que preveu més aparcaments

Catalunya té ocupat només el trenta per cent del sòl qualificat urbanísticament com a residencial o d'activitats econòmiques i ara impulsa una nova manera de gestionar aquest sòl encaminada a fomentar la rehabilitació urbana, i el POUM de Viladamat va ser citat ahir pel director general d'urbanisme, Agustí Serra, per exemplificar-ho. Ho va dir a Ripoll després de la reunió de la Comissió d'Urbanisme. Un POUM que ha reduït a 3,8 hectàrees el nou sòl urbanitzable de les 16,6 previstes en la revisió del 2006 d'un pla anterior, que en preveia 21. El POUM del 2006 va ser anul·lat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè hi faltava un informe sectorial. Serra, a més, va elogiar el procés participatiu impulsat per l'equip de govern de la CUP.

La comissió va aprovar definitivament també el POUM d'Hostalric, que preveu un polígon entre el carrer Estrada i la muralla amb 82 habitatges, usos terciaris i una zona de pàrquing que ha de resoldre la problemàtica de l'aparcament al nucli antic. Aquest POUM preveu un creixement total de 352 habitatges.

La comissió va acordar anul·lar, d'acord amb un recurs presentat al POUM de Ventalló, els articles que regulen les àrees extractives al municipi i deixa en mans de l'Ajuntament la regulació d'aquesta activitat.

En relació amb el municipi de Castelló d'Empúries, la comissió va donar llum verd al trasllat d'unes gàbies per a aus del centre de recuperació de fauna dels Aiguamolls de l'Empordà a la zona anomenada el Cortalet, però va quedar pendent d'un informe d'inundabilitat la instal·lació d'uns mòduls de manera provisional per a l'enderroc de l'actual edifici de serveis de l'aeròdrom d'Empuriabrava, una instal·lació pendent del preceptiu pla director específic. L'ens va aprovar definitivament la modificació per urbanitzar el sector de la nova Clínica Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona