Urbanisme

Argelaguer es proposa completar el pla general durant aquest mandat

El POUM es redactarà de nou, després que el projecte es va retirar perquè s'hi havien presentat moltes al·legacions referides a l'índex d'edificabilitat

El nou equip de govern d'Argelaguer s'ha marcat com a objectiu per a aquest mandat redactar el pla general d'urbanisme (POUM), un document que ja s'havia elaborat però que a principis del 2011 es va decidir retirar arran de l'elevat nombre d'al·legacions que els veïns hi van presentar.

Després de tot un mandat (2011-2015) sense notícies del POUM, els independents que encapçala Artur Ginesta i que han rellevat CiU al capdavant del consistori semblen decidits a tornar a posar fil a l'agulla. “La intenció és posar-nos-hi al gener, amb la idea que, si és possible, estigui tot enllestit dins d'aquesta legislatura”, manifesta Ginesta, en opinió del qual el pla general resulta indispensable.

Consens

El projecte del POUM es va aprovar de manera inicial el novembre del 2010, per unanimitat dels dos grups representats al ple municipal (CiU, al govern, i ERC, a l'oposició). En el període d'al·legacions se'n van presentar una cinquantena, generalment referides a l'índex d'edificabilitat de les finques, que es reduïa. Els afectats van argumentar que era massa baix i es restava valor a les propietats. “Estava plantejat amb bona intenció, però la idea d'esponjar els nuclis antics té sentit en una ciutat i no pas en pobles com el nostre, on tenim zones verdes i espais oberts a tocar”, considera el nou alcalde.

La decisió de retirar el projecte de POUM es va prendre –també per unanimitat– el febrer del 2011, en un ple extraordinari convocat un cop es va tenir consensuada la decisió amb la majoria dels que hi havien al·legat. En aquell moment es va decidir que les al·legacions es tindrien en compte quan es tornés a redactar el pla general. També es va acordar aixecar la suspensió de concessió de llicències d'obres que havia estat en vigor mentre es tramitava aquell primer document.

LA FRASE

La idea d'esponjar els nuclis antics té sentit en una ciutat, però no pas en pobles com el nostre
Artur Ginesta
ALCALDE D'ARGELAGUER

Una polèmica d'efecte retardat

En el seu moment, el POUM va aixecar polèmica a Argelaguer. A pocs mesos de les eleccions municipals del 2011, els dos partits presents al consistori van acordar retirar-lo i el cas no va tenir conseqüències en les votacions: CiU va revalidar l'alcaldia i ERC va romandre a l'oposició. Quatre anys més tard, però, cap dels dos partits va presentar llista i un grup d'electors (IpA) ha agafat les regnes del consistori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona