Urbanisme

Reprenen els treballs de l'“hotel Custo” a Cadaqués enmig del canvi d'alcaldia

Les obres del projecte urbanístic al sector de sa Guarda s'han reiniciat l'última setmana del mandat

Els veïns es tornen a mobilitzar per l'impacte

Enmig del traspàs d'alcaldia i sense tota la documentació exigida, les màquines tornen a treballar al sector de sa Guarda, a Cadaqués. Els oposants al projecte, que temen per l'impacte ambiental dels treballs, i un veí afectat (que ha presentat dues impugnacions) critiquen que s'hagin autoritzat aquests treballs una setmana abans de les eleccions. Joan Figueras (CiU), ara en l'oposició perquè ha perdut les eleccions contra Josep Lloret (ERC), desmenteix qualsevol actuació fora de lloc. “Els promotors van venir amb un nou projecte, els vam dir que no ho podien fer si no presentaven un acte de replanteig en el termini d'una setmana. Això és l'única cosa que he firmat”, diu Figueras. El nou alcalde, Josep Lloret, diu, per la seva banda, que tot just entrar a l'Ajuntament aquest dilluns s'han trobat amb les obres i veïns indignats. “Potser el més oportú hauria estat que l'anterior alcalde deixés aquest tema sobre la taula”, diu Lloret, sense voler entrar en polèmica amb el seu predecessor.

Lloret, però, recorda que aquest projecte urbanístic té totes les autoritzacions necessàries des del 2009, i només està pendent de tràmits administratius. “Esperem que portaran la documentació exigida d'aquí a final de setmana, sinó haurem d'aturar les obres”, conclou Lloret.

Aquest projecte urbanístic d'un hotel i una urbanització de luxe és conegut a Cadaqués com l'“hotel Custo”, perquè inclou entre els seus inversors el dissenyador Custo Dalmau, a més d'un grup d'inversió holandès. Les obres dels vials d'accés es van iniciar el març del 2014, però l'Ajuntament les va aturar al cap d'uns dies perquè els promotors no havien presentat tota la documentació necessària. Ara, amb la represa dels treballs, s'ha reactivat la mobilització veïnal per protegir una mina d'aigua que es troba just a sobre del traçat del vial i les
oliveres centenàries, que són arrencades i apilonades al costat del nou vial.

Un hotel i 104 cases

El projecte urbanístic de sa Guarda preveia inicialment un hotel d'uns quatre mil metres quadrats de sostre edificable i un centenar d'habitatges, just al límit entre les últimes zones urbanitzables i els espais protegits del Parc Natural del Cap de Creus. En total tenia un pressupost de 8,5 milions d'euros. El primer projecte es va revisar a la baixa, ampliant la zona d'espais verds i limitant l'alçària de l'hotel a cinc metres. Les obres en curs ara correspondrien només a una part del projecte inicial, amb la urbanització d'unes parcel·les i una part dels habitatges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona